Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.05.2020 14:45:51

Predsednik MOK je udaril po mizi: Če olimpijskih iger v Tokiu naslednje leto ne bo, bodo ...

Profimedia
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je sporočil, da je leto 2021 "zadnja možnost za izvedbo tokijskih olimpijskih iger". OI v Tokiu bi morale biti letos poleti, a so jih organizatorji skupaj z Mokom zaradi koronavirusne pandemije preložili na leto 2021. Bach je danes za BBC poudaril, da prelaganje ne more iti v nedogled.

Bach je povedal, da se strinja z odločitvijo Japonske, da bodo morali OI odpovedati, če koronavirusna pandemija prihodnje leto še ne bo pod nadzorom.

Marca je Mok skupaj z organizatorji igre Tokio 2020, ki so obdržale svoje uradno ime, prestavil za leto dni. Po novem bodo na sporedu med 23. julijem in 8. avgustom prihodnje leto.


To je prvič v dobi modernega olimpizma, da bodo igre prestavljene, doslej so jih odpovedali le zaradi svetovnih vojn. Tako so odpadle letne igre v Berlinu 1916, Tokiu 1940 in Londonu 1944 ter zimske igre v Cortini d'Ampezzo 1940 in Saporu 1944.

"Če sem povsem odkrit, razumem Japonce, saj ne moreš kar za vedno z namenom priprave dogodka zaposliti med 3000 in 5000 ljudi, kolikor jih sodeluje pri organizaciji iger," je za britanski BBC dejal šef Moka.

"Prav tako ne moreš vsako leto spreminjati celotnega sporeda športnih tekmovanj po vsem svetu. Ne moreš držati športnikov v negotovosti, enostavno ne gre," je še dejal Bach.

Članki iz rubrike