turban eva mendes Dobra karma

Znana lepotica bi bila v samostanu, če bi nune ...

Jelena Karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuša je tokrat presegla samo sebe

JANSA FB obljuba migranti Reporter.si

Število nezakonitih prehodov meje tudi pod ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Tanja Žagar Njena.si

On je del življenja Tanje Žagar že 38 let

STA
STA
0 18.05.2020 14:54:54

Hud udarec! Poglejte, kaj je vlada v času največje krize naredila SLOVENSKEMU ŠPORTU!

Martin Metelko
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec je novico, da je v predlogu rebalansa proračuna pristojnega ministrstva za šport predvideno 18,7 milijona evrov, torej slabe tri milijone manj kot je bilo že sprejeto, označil za negativno presenečenje.

"To je sicer moje osebno mnenje, saj bomo o tem govorili na četrtkovi seji IO OKS," je dejal Gabrovec.

"Pričakovali smo, da bo po vseh obljubah in na nek način zavezah, ki so jih dali resorna ministrica Simona Kustec, drugi ministri ter sekretar za šport Marjan Dolinšek, šport ostal na prej dodeljenih 22,4 milijona evrov. Sicer se sedaj sklicujejo na sklep vlade iz 14. marca, da morajo zaradi epidemije koronavirusa po ministrstvih v proračunu znižati manj potrebne podstavke. Ne vem pa, kako so se na to odzvali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ)," je za STA povedal Gabrovec.

Predsednik strokovnega sveta Slovenije za šport Luka Steiner je po dopisni seji povedal, da so bila v predlogu MIZŠ skoraj povsem črtana sredstva za investicije."Ta sredstva so tudi sredstva za šport, ki so bila že doslej zelo skromno odmerjena. To je slaba popotnica tudi za tretji paket, ki jih pripravlja vlada. Za to pa tudi neuradno vemo, da je bilo vse tisto, kar smo predlagali, vrženo v koš. Upamo, da temu ne bo tako," je pojasnil Gabrovec.

OKS je vladi že konec prejšnjega meseca poslal seznam 11 predlogov za pomoč športu in izvršni odbor OKS je izrazil pričakovanje, da bi bili vključeni v tretji protikrizni paket vlade za pomoč gospodarstvu.

"Sicer ostajajo obljube, da naj bi tri milijona tokrat odvzetih sredstev za investicije šport dobil v prihodnje ali pa v tretjem paketu ukrepov. Ne vemo, kaj se bo v resnici zgodilo," je še dodal Gabrovec.

Članki iz rubrike