turban eva mendes Dobra karma

Znana lepotica bi bila v samostanu, če bi nune ...

Jelena Karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuša je tokrat presegla samo sebe

kucan jankovic bobo Reporter.si

Rdeče zvezde, partizanski pevski zbor, Kučan, ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

Helena Blagne Odkrito.si

Helena Blagne - Skriva ljubimca?

Tanja Žagar Njena.si

On je del življenja Tanje Žagar že 38 let

nu
nu
0 30.04.2020 12:48:38

Vse PODROBNOSTI zagona ŠPORTA v SLOVENIJI! A besede ODGOVORNIH ne bodo všeč vsem!

Reuters
Od 4. maja se lahko začnejo športni treningi v nekontaktnih disciplinah, je na današnji novinarski konferenci sporočil vladni govorec Jelko Kacin. Pristojno ministrstvo podrobnosti zagona vrhunskega športa še ni sporočilo, infektologinja Bojana Beović pa je pojasnila, da so po strokovni plati možni tudi individualni treningi v ekipnih športih.

Po sredini napovedi ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec, da bo v začetku prihodnjega tedna vlada začela sproščati ukrepe na področju tekmovalnega športa, je Kacin danes povedal, da gre za začetek treningov v nekontaktnih panogah.

Podrobnosti naj bi sporočilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Je pa na novinarski konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusom vodja svetovalne skupine ministrstva za zdravje Beovićeva dejala, da so iz strokovnega stališča v prvi fazi možni vsi individualni kondicijski treningi, tudi v ekipnih športih.

"Treningi, kjer so možni neposredni kontakti, so bistveno bolj tvegani," je opozorila Beovićeva in pri tem dodala, da bo "verjetno možen dogovor, da bi lahko zaprte skupine vrhunskih športnikov trenirale dobesedno v karanteni, da ne bi imele stikov z ljudmi zunaj". Po njenih besedah gre za razmišljanja, pri tem pa še ni nič določenega za šport v Sloveniji.

Kot je še pojasnila Beovićeva, se bo Slovenija na področju športa zgledovala po državah s podobnimi epidemiološkimi razmerami, pri čemer bi bili naslednji ukrepi možni po štirinajstih dneh, ko bi bili vidni učinki najnovejšega sproščanja ukrepov.

"Iz strokovnega stališča je smiselno, da to stanje opazujemo 14 dni in se nato odločamo o novih odpiranjih ... Če bomo v tem času z načinom obnašanja uspeli obvladovati epidemijo na enak način kot prej in če drži, da je v populaciji virusa malo, da ne bo novih primerov, potem so možnosti, da se odpirajo druge dejavnosti, vključno s športno, bistveno večje," je povedala.

Članki iz rubrike