Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 09.05.2019 16:54:05

Danes na prodaj prvi val vstopnic za Tokio 2020

Danes so šle v prodajo prve vstopnice za športne boje na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu, prebivalci Japonske so se lahko udeležili loterije, po kateri bo znano, ali bodo lahko v živo spremljali športe po svojem izboru. Vstopnice stanejo od 2500 yenov (20 evrov) vse do visokih 300.000 yenov (2445) za najboljše stole na uvodni slovesnosti.

Vstopnice so na voljo za 33 športov, več denarja bodo morali odšteti tudi vsi srečneži, ki bodo prišli do vstopnic za atletski moški sprinterski finale na 100 metrov. Ti sedeži stanejo 130.000 yenov (1060 evrov).

Vendar pa bo polovica vseh vstopnic stala 8000 yenov (65) ali manj, obstajajo pa tudi posebne vstopnice za družine z otroki, ki bivajo na Japonskem, starejše občane in ljudi s posebnimi potrebami. Te stanejo 2020 yenov (16,5).

Cene so za domače športne navdušence "podobne tistim v Londonu 2012, vendar nekoliko višje kot v Rio de Janeiru 2016," je dejala Yuko Hayakawa, ena od direktorjev za trženje iger 2020.

Loterija - ta čas se je lahko udeležijo le prebivalci Japonske - bo potekala do 28. maja, vsi, ki so zaprosili za vstopnice, bodo o morebitnem uspehu obveščeni 20. junija, vstopnice bodo morali plačati 14 dni pozneje.

vstopnice olimpijske igre


Spletna stran za prodajo vstopnic je bila močno obremenjena, ko se je odprla, ustvarila se je dolga vrsta, čeprav se vstopnice ne dodeljujejo po sistemu "kdor prej pride, prej melje", ampak vsi zainteresirani vstopijo v loterijo in imajo enake možnosti za nakup.

Preostali športni navdušenci po svetu bodo prve vstopnice lahko kupili od 15. junija naprej pri "pooblaščenih prodajalcih" za vsako državo.

Za zdaj organizatorji še niso javno sporočili natančnega števila vstopnic, ki bodo na prodaj, saj številnih konfiguracij stadionov in drugih prizorišč olimpijskih bojev še niso do konca dorekli. Do uvodne slovesnosti je še manj kot 450 dni.

Kljub temu ocenjujejo, da bo na voljo približno 7,8 milijona vstopnic, kar so napovedali že pri kandidaturi za igre. Od teh jih bo 70 do 80 odstotkov na voljo za Japonce, preostale pa bodo šle v tujino.

Olimpijske igre v Tokiu bodo prihodnje leto od 24. julija do 9. avgusta.

Članki iz rubrike