Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

pr
pr
0 12.10.2018 08:46:21

Da tudi pozimi dan bo razigran, poskrbel je Špan!

Martin Metelko
Košarkarji Petrola Olimpije so imeli eno dopoldne v rokah nekaj drugega, kot žoge.

"Dajmo, začnimo že!," je nestrpno v pričakovanju vihtel »pištolo« za privijanje in odvijanje vijakov Mirza Begić, ko je stal v mehanični delavnici podjetja Špan d.o.o.. Bil je dan menjave gum za košarkarje Olimpije in kapetan je statusu primerno prvi prijel za delo.

Japonke so pospravljene v omarah, zamenjali so jih zaprti čevlji in superge, kmalu jih bodo še toplejši in z debelejšimi podplati, s pravim profilom za zimske hladne dni, sneg in led. Za to poskrbimo sami, drugače pa je z našimi jeklenimi konjički. Tem moramo pomagati, da pravočasno dobijo "zimsko obutev". Košarkarji Olimpije so to storili v Špan centru mobilnosti, ki je lani postal sponzor kluba, sodelovanje se nadaljuje tudi v tej sezoni.


Že nižje jutranje temperature precej podaljšajo zavorno pot, če ima avtomobil letne pnevmatike, sneg ali poledica vse skupaj seveda še poslabšata. Igralci in strokovni štab Olimpije so glede tega lahko že zdaj, mesec dni pred zakonsko določenim rokom za primerno zimsko opremo avtomobilov, brez skrbi. "Pri pnevmatikah nikoli ne varčujem, posebej odkar imam otroke, vedno hočem samo najboljše," je dejal Mirza Begić, ko sta si z Janom Španom umazala roke med privijanjem ene od gum. Pri Španu pravijo, da je to on in ostali tudi dobil s pnevmatikami Toyo Tires. Slednje imajo tudi avtomobili nogometašev Milana, Panathinaikosa, pa bejzbolisti Bostona ...

"Tule so rokavice, fantje," je prihitel in jih že delil Anej Ferko, ki v podjetju Špan skrbi za korporativno komuniciranje. Malo prepozno za Begića in Špana, čeprav sta si jih prav tako nadela, kot vsi ostali. Zdelo se je, da so bile najbolj všeč Marvinu Jonesu. "Super so," jih je občudoval in tudi sam prijel za orodje. Morebitnega snega na cesti se ne boji. "Vozim že dolgo časa, vajen sem tudi zimskih razmer. Prihajam iz Chicaga, tam ga imamo dosti. In povem vam, na cestah je takrat noro!," je govoril zgovorni Američan pri zmajih, ki je navdušen nad tem, da so njihovi avtomobili že zdaj dobili zimske gume. "Tukaj v Evropi je vse zelo tehnično dorečeno, točno določeno, in to mi je všeč. To zagotavlja, da je avto ustrezno pripravljen za cesto tudi pozimi. Pri nas vzameš avto, nihče te ne vpraša, kakšen je, kakšne gume imaš. V ZDA nihče ne bo oktobra ali v začetku novembra menjal gume," je dejal, preden se je soigralcem pridružil še v skladišču pnevmatik.

In kar ni mogel verjeti svojim očem, ko je videl koliko jih je in kako visoko so naložene. "O, dobili smo pomočnike! Zdaj nam vsaj za drugo vrsto ne bo treba uporabljati dvigala," se je pošalil eden od delavcev in povabil Miho Lapornika in Blaža Mesička, da se mu pridružita "v višjih nadstropjih". Igor Tratnik se je povabilu lepo zahvalil, pa čeprav ima sicer narejen izpit za pilota in ga višine naj ne bi bilo strah. "Iz letala ne morem pasti, tukaj lahko," je bil njegov komentar. Vsi skupaj so se ustavili še v lokalu, in ko so bile kave in limonade popite, so bili tudi avtomobili nared, vsi "preobuti". Zadovoljni so bili košarkarji, zadovoljni tudi pri Španu z njihovo pomočjo. "Pokazali so kar dosti talenta in če jim slučajno ne bi šlo pod obroči, v kar pa tako ali tako ne verjamem, bi jih posebej v času zimske sezone, ko je precej gneče, lahko uporabili pri nas," se je pošalil Ferko.

Članki iz rubrike