Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ou
ou
0 11.05.2018 10:17:04

Uživajte v aktivnem življenjskem slogu z Medexom

Beljakovinske kroglice in Gelée royale sport – za učinkovite, energije polne športne in druge aktivnosti.

Življenje je lahko aktivno in polno le, če se dobro fizično in psihično počutimo. V Medexu so zato to pomlad še okrepili obstoječi linijo zdravega, aktivnega življenja z Beljakovinskimi kroglicami in izdelkom Gelée royale sport. Beljakovinske kroglice z mlečno ali belo čokolado z vanilijo se bodo kot zdravega prigrizka razveselili prav vsi, Gelée royale sport pa bo navdušil vse, ki ste vsaj malo športno oz. fizično aktivni.

Za Slovence velja, da smo športni narod. To nam iz leta v leto potrjujejo tujci, ki obiščejo Slovenijo, številne rekreativne športne prireditve, običajno pa je dovolj že, da se zjutraj ali zvečer sprehodiš po kakšni urejeni poti preko polj ali skozi park in šteješ rekreativne športnike, ki jih srečaš. Novi izdelki iz Medexa so namenjeni prav tem, aktivnim posameznikom.

Beljakovine so pomemben del naše prehrane, saj jih potrebujemo za normalno delovanje. Prisotne so namreč v vseh celicah, kjer imajo poglavitno vlogo, od njih so odvisni vsi življenjski procesi. Beljakovinske kroglice, novost v Medexovi ponudbi, so na voljo v dveh okusih – mlečna čokolada in bela čokolada z vanilijo. Z njimi boste poskrbeli za hiter in učinkovit vnos beljakovin v telo. Priporočamo jih tudi takrat, ko z drugimi obroki ne zaužijemo dovolj beljakovin in vlaknin. Uživajo jih lahko tudi ljudje, ki so občutljivi na gluten, saj ne vsebujejo glutena.

Izdelek Gelée royale sport vsebuje matični mleček, obogaten z L-karnitinom in vitaminom B12. L-karnitin je spojina, ki se naravno pojavlja v mišicah in ima ključno vlogo pri presnovi energije iz maščob, hkrati pa pospeši absorpcijo kisika med aktivnostjo in poveča energijo. Dodani vitamin B12 pa prispeva k sproščanju energije pri presnovi ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Gelée royale sport da energijo, ki jo potrebujemo za fizično aktivnost, zmanjšuje utrujenost ter povečuje športno aktivnost.

Uživajte v aktivnem življenjskem slogu in novostih iz Medexa. Z njimi bo vaša prehrana še kakovostnejša, cilji pa lažje dosegljivi.

BELJAKOVINE IN MATIČNI MLEČEK ZA AKTIVEN ŽIVLJENJSKI SLOG
Medex je linijo beljakovinsko bogatih izdelkov, Beljakovinskih ploščic v štirih okusih in Nadomestilo obroka, dopolnil z Beljakovinskimi kroglicami.

Beljakovinske kroglice z mlečno ali belo čokolado z vanilijo imajo visoko vsebnost beljakovin ter so vir prehranske vlaknine. So okusen in beljakovinsko bogat prigrizek, z njihovim uživanjem pa boste poskrbeli za hiter in učinkovit vnos beljakovin v telo po športni aktivnosti ali potešili lakoto med obroki ali športni in drugi fizični aktivnosti.

MEDEX_Bites_Topdown-dark+bites

Beljakovinske kroglice so na voljo v dveh okusih – mlečna čokolada ima 30 % beljakovin in 5,5 % prehranskih vlaknin, bela čokolada z vanilijo pa se ponaša z 32 % beljakovin in 3,7 % prehranskih vlaknin.

Namenjene so odraslim, ki v okviru dnevne prehrane ne zaužijejo dovolj beljakovin in vlaknin, športnikom, ki imajo povečane potrebe po beljakovinah, ter vsem, ki sledijo trendom na področju prehrane. Beljakovinskih kroglic se bodo razveselili tudi tisti, ki iščejo manjše, a okusne beljakovinske grižljaje. Ker ne vsebujejo glutena, jih lahko uživajo tudi osebe, ki so občutljive na gluten.

MEDEX_Bites_Topdown-white+bites

V Medexovi ponudbi beljakovinsko bogatih izdelkov ostajajo ploščice v štirih okusih in nadomestilo obroka, ki vsebujejo mlečne in sojine beljakovine. Ploščica s pomarančo, čokolado in medom vsebuje 36 % beljakovin, ploščica z okusom banane, čokolade, medu in krispijev pa kar 39 % beljakovin. Na voljo sta tudi crunchy beljakovinski ploščici z zelo malo sladkorja. Crunchy ploščica z okusom češnje in jogurta in oblivom iz bele čokolade vsebuje 29 % beljakovin in 3,4 % sladkorja, crunchy ploščica z okusom pomaranče in oblivom iz temne čokolade pa 30 % beljakovin in le 1,2 % sladkorja. Nadomestilo obroka je polnovreden obrok v obliki ploščice z nizko kalorično vrednostjo (205 kcal/859 kJ), ki je obogaten z vitamini in minerali, vsebuje pa tudi 35,2 % beljakovin. V njem se prepletajo okusi vanilije, gozdnih sadežev in bele čokolade.

Beljakovinske ploščice so dobro spoznali vsi sodelujoči v nagradni igri »Z Medexom v Kijev«, ki je potekala od 9. marca do 6. maja 2018 vseh trgovinah Spar, Mercator, Hofer, dm, Petrol, Tuš, Tuš drogerija in Medex. V njej so se sodelujoči potegovali za svoj sedež na nogometni tekmi leta. Srečni prejemnik 1. nagrade je Samo Murovec, ki si bo 26. maja ogledal finale Lige prvakov v Kijevu. Srečnemu nagrajencu iskreno čestitamo!

Linija matičnih mlečkov Gelée royale je zagotovo eden od najbolj razpoznavnih znakov Medexa. Združuje izdelke za celotno družino ter s kombinacijo matičnega mlečka in različnih vitaminov krepi imunski sistem v vseh starostnih obdobjih. Med rednimi uporabniki izdelkov Gelée royale je tudi naš trenutno najboljši biatlonec Jakov Fak.

Najnovejši izdelek v liniji Gelée royale je izdelek Gelée royale sport. Vsebuje 1000 mg matičnega mlečka, obogatenega z L-karnitinom in vitaminom B12.

MEDEX_GeleeRoyaleSport3

Matični mleček je najdragocenejši čebelji pridelek. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, ki še ne letijo, in z njim celo življenje hranijo čebeljo kraljico – matico. Matični mleček je izloček njihovih žlez, s katerim prve tri dni hranijo svoj zarod in matico, po tretjem dnevu pa je z matičnim mlečkom hranjena le še ličinka matice. Matični mleček je njena edina hrana do konca življenja. Čebelja kraljica – matica je po genetski zasnovi povsem enaka drugim čebelam, zaradi hranjenja z matičnim mlečkom pa je najbolj plodna, skoraj dvakrat večja in živi kar 15-krat dlje od drugih čebel.

L-karnitin je spojina, ki se naravno pojavlja v mišicah in sodeluje pri prenosu maščobnih kislin v mitohondrije, kjer pride do oksidacije maščobnih kislin ter posledično do proizvodnje energije. Ima ključno vlogo pri presnovi energije iz maščob, hkrati pa pospeši absorpcijo kisika med aktivnostjo in poveča energijo.

Vitamin B12 prispeva k sproščanju energije pri presnovi, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k delovanju živčnega sistema ter ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.

Gelée royale sport je namenjen osebam, ki se ukvarjajo s športom oz. z različnimi fizičnimi aktivnostmi, uživa pa se ga od pol do ene ure pred aktivnostjo. Gelée royale sport da želeno energijo, ki je potrebna za fizično aktivnost, zmanjšuje utrujenost, hkrati pa poveča športno zmogljivost.

Izdelek je izdelan brez barvil in umetnih arom ter napolnjen v plastične fiole, zaradi česar jih imamo lahko pri roki pri vsakem športu oz. fizični aktivnosti.

Izdelki so na voljo v drogerijah, specializiranih prodajalnah, trgovinah široke potrošnje, v prodajalni Medex v Ljubljani ter v Medexovi spletni trgovini www.medex.si. Beljakovinske kroglice pa najdete tudi na izbranih prodajnih mestih Automatic Servis v Sloveniji.

Značke: medex, liga-prvakov, med

Članki iz rubrike