Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 08.05.2018 15:03:01

Beko na el clasicu spodbujal otroke, da jedo kot njihovi junaki

BEKO in FC Barcelona skupaj v globalni iniciativi #EatLikeAPro.

Minuli vikend se je odvila največja tekma leta, el classico, kjer sta se za čast pomerila znana rivala Barcelona in Real Madrid. Med napeto tekmo, ki se je končala z izenačenim izidom, je še posebej aktivno navijal BEKO, premium sponzor FC Barcelona in vodilna evropska blagovna znamka gospodinjskih aparatov. Letos se je na največji tekmi leta Beko prvič odrekel pojavnosti svojega logotipa na majicah igralcev v podporo svoji globalni iniciativi 'Eat like a pro' (Jej kot tvoj junak) za bolj zdravo prehranjevanje otrok, ki jo kot glavni ambasadorji podpirajo igralci Barcelone. Tako so bili rokavi, ki jih nosijo Pique, Messi, Suarez, Ter Stegen in Rakitić, označeni z #EatLikeAPro in spodbujali navijače iz vsega sveta, da objavljajo svoje lastne prehranjevalne navade, ki bodo pomagali Beku zbrati 1.000.000 evrov za UNICEF.

#EatLikeAPro je Bekova globalna iniciativa, v kateri skupaj z FC Barcelona in fundacijo kluba Barça Foundation dviguje ozaveščanje o problematiki otroške debelosti. Nogometaši so med drugim vzorniki številnim otrokom po svetu, zato lahko pomembno vplivajo na zdrav način življenja in prehranjevanja otrok. Če se bo namreč trenutni trend nadaljeval, bo do leta 2025 na svetu več kot 70 milijonov otrok s prekomerno telesno težo ali debelostjo. Beko pa želi to številko občutno zmanjšati s svetovnim gibanjem #EatLikeAPro in s partnerstvom z UNICEF-om, vodilno globalno organizacijo za pomoč otrokom.

#EatLikeAPro

Med el classicom so tako priljubljeni nogometaši FC Barcelona s posebnimi označenimi rokavi pokazali svojo podporo kampanji, Beko pa je hkrati spodbujal ljudi iz vsega sveta, da pokažejo podporo gibanju z objavo fotografije svoje zdrave prehranjevalne navade na družbenih omrežjih. Za vsako objavo na Instagramu in Twitterju z oznako #EatLikeAPro je Beko doniral 1 evro za UNICEF s ciljem, da skupaj zberejo 1.000.000 €, s čimer bi pomagal izboljšati prehrano, rast in razvoj 600.000 otrok v Latinski Ameriki. Pobuda se je do zdaj izkazala za globalni uspeh, pri čemer je bilo za UNICEF zbranih že več kot 500.000 evrov iz strani vseh, ki so v svojih objavah uporabili oznako #EatLikeAPro.

BEKO edinstvena priložnost za strastne navijače FC Barcelona!
Navijači imajo sedaj tudi izjemno priložnost, da prejmejo posebno omejeno izdajo majice El Clásico 17/18 (z #EatLikeAPro na rokavu), ki so jo podpisali igralci FC Barcelona. Vsaka objava, deljena preko Twitterja in Instagrama med 7. in 25. majem, označena z #EatLikeAPro, bo samodejno vključena v žrebanje za ekskluziven dres, ki sicer ne bo v prodaji, zmagovalec pa bo izbran naključno.

Beko in FC Barcelona skupaj igrata za zdravo življenje otrok. Pridružite se jim tudi vi!

Članki iz rubrike