profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 16.04.2018 10:50:17

Beko za dan Zemlje

Potreba po družbeni odgovornosti in varčevanju z naravnimi viri še nikoli ni bila večja, na kar nas vsako leto 22. aprila spomni tudi praznik našega planeta, Svetovni dan Zemlje.

Ker so gospodinjski aparati največji porabniki energije v gospodinjstvu, BEKO s pametnimi rešitvami in zeleno vizijo 'green thinking' razvija izdelke, ki vsakemu domu omogočajo minimalno porabo energije in sredstev ter hkrati poziva vse, da se mu pridružijo pri varovanju našega planeta. Pralni in pomivalni stroji BEKO varčujejo tako z vodo kot energijo, varčno naravnani pa so tudi BEKO kuhinjski aparati ter hladilniki z naprednimi rešitvami. Najnovejša tehnologija AutoDosing v pralnih strojih BEKO poskrbi, da pralni stroj samodejno dozira pravilno količino detergenta in mehčalca, zato ni potrebe po prekomernem izpiranju in s tem večji porabi vode ter onesnaževanju voda. S tehnologijo Aquaintense in Ionguard v pomivalnih strojih BEKO pa je predhodno drgnjenje zasušenih posod in pomivanje posode v na pol prazneem stroju preteklost. Hladilniki s tehnologijo Everfresh+ poskrbijo za manj zavrženih živil, ki z razgradnjo tvorijo toplogredne pline in onesnažujejo okolje. BEKO poskrbi za varčen in okolju prijazen vsakdan. Bodite tudi vi del te zgodbe.

BEKO WMB 81244 LA

Revolucija v pranju perila
Eden izmed najnovejših Beko izdelkov je pralni stroj z inovativno tehnologijo samodejnega doziranja detergenta – AutoDosing, ki poskrbi za optimalno doziranje količine detergenta in mehčalnega sredstva. Pri ročnem doziranju namreč običajno vlijemo vedno enakokoličino detergenta, ne glede na to, koliko perila želimo oprati. Prekomerna količina detergenta lahko vpliva tako na počutje, saj lahko privede do različnih alergijskih reakcij, kot tudi na okolje – večja poraba detergenta, več odpadne embalaže, več odpadne vode, ki je potrebna za izpiranje detergenta. Z uporabo te izjemne funkcije boste pustili manjši negativni pečat na okolje in hkrati privarčevali pri pralnem sredstvu vodi in energiji. Z Bekom bo pranje postalo veliko bolj brezskrbno in okolju prijazno.

Čista posoda na eko način

Pogostitev družine in prijateljev je lahko zabavna, vendar je po njihovem odhodu treba poskrbeti za velikanske kupe umazane posode, na kateri so se posušili ostanki hrane, ki jih je treba podrgniti in odstraniti. Pri Beku so zato razvili izjemno tehnologijo pomivanja AquaIntense, ki s svojo posebno intenzivno cono na desni strani pomivalnega stroja prevzame pomivanje najbolj umazanih loncev, pladnjev in ponev, katerih čiščenje je najbolj naporno. Zahvaljujoč 180° vrtljivi ročici in 360° vrtljivi glavi tehnologija zagotavlja kar 5-krat boljši učinek pomivanja. S to tehnolgijo so odstranjeni popolnoma vsi ostanki hrane, pri tem bo občutno manjša poraba pitne vode ter zmanjšana količina odpadne vode, saj vam umazanih loncev ne bo potrebno pomivati ročno. 

Nasprotno od velikih kupov posode pa se pogosto zgodi, da se nam čez teden ne nabere dovolj posode, da bi napolnili celoten stroj, pri tem pa iz stroja počasi prihajajo neprijetne vonjave. Pri Beku so v ta namen razvili tehnologijo IonGuard, ki brez uporabe škodljivih plinov in kemikalij odstranjuje ter preprečuje nastanek neprijetnih vonjav, četudi nepomita posoda dlje časa stoji v ne povsem polnem pomivalnem stroju. Tako boste lahko počakali, da se stroj napolni toliko, da se vam ga bo splačalo vklopiti in tako poskrbeti tudi za okolje – manjša poraba vode, manj odpadne vode in seveda, nižja poraba energije.

Beko AquaIntense_

Daljša svežina hrane in čisto okolje
V poletnem času visoka vročina in slabi pogoji za shranjevanje močno pospešijo proces staranja svežega sadja in zelenjave, kar znatno vpliva na kakovost pripravljene hrane. Praviloma velja, da v poletnih mesecih sadja in zelenjave ne kupujemo na zalogo, saj le to prehitro zori oz. veni. Z novo tehnologijo Beko za ohranjanje svežine hrane hitro minili. Pri Beku so razvili predal za podaljšanje svežine Everfresh+, ki s svojo edinstveno obliko pripomore, da se »kondenzacija« zelene zelenjave zmanjša, kar podaljša svežino in življenjsko dobo shranjenim živilom do 3-krat dlje glede na običajne hladilnike. Tehnologija Everfresh+ tako poskrbi za manj zavrženih živil, ki z razgradnjo tvorijo toplogredne pline in onesnažujejo okolje.

Galerija
Značke: beko, oglas

Članki iz rubrike