Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 16.02.2018 06:26:25

TO STA PRAVA JUNAKA OLIMPIJSKIH IGER! Švicarska zakonca eno leto kolesarila do Pjongčanga (FOTO)

Po letu dni vztrajnega kolesarjenja in 17.000 prevoženih kilometrih sta švicarska zakonca v torek srečno prispela v Pjongčang. Na svoji poti sta prečkala kar 20 držav.

Na dolgo pot sta se odpravila, da bi na zimskih olimpijskih igrah spremljala svojega sina, smučarja prostega sloga Mischo Gasserja.

Svoj dom v Oltenu, kakih 70 kilometrov zahodno od Züricha, sta oče in mačeha švicarskega smučarja zapustila februarja lani, od tedaj pa prekolesarila dobršen del sveta. "Prišla sva in videla sina, kako naju čaka, zares sva ganjena. Ni besed," je dejal 55-letni Guido Huwiler, ki si je med potovanjem pustil rasti brado.


Huwiler in njegova 57-letna soproga Rita Ruttimann sta medijem razkrila, da je pot predstavljala kar precejšen izziv, zlasti pri prečkanju Pamirskega gorovja, kjer sta se povzpela tudi na 4000 metrov nadmorske višine. Ko sta z njim uspešno opravila, sta bila po besedah Huwilerja prav zares utrujena in sta mogla več tednov počivati.

Do zapleta je prišlo tudi na kitajski meji, saj so Huwilerju zaradi brade zavrnili vizo, sam si brade ni hotel skrajšati. Tako sta morala kolesarsko turnejo prekiniti, se pa nadejata, da bosta Kitajsko na ta način prečkala kdaj pozneje.

Gasser kolesarja 1


Huwiler je še razkril, da je njegov 26-letni sin o nastopu na olimpijskih igraj sanjal vse od petega leta. "Mislim, da je pomembno, da živi svoje sanje. Želel sem biti blizu, ko se to zgodi," je še povedal oče.

Mischa Gasser
Mischa Gasser
Profimedia

svica kolesarja 4

svica kolesarja 5

Članki iz rubrike