Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ou
ou
0 16.02.2018 06:06:17

ŠKANDAL NA OLIMPIJSKIH IGRAH! Člana MOK-a zaradi nedopustnega obnašanja nagnali iz Pjongčanga

Nezaslišano dejanje oziroma nekaj, kar je še posebej na olimpijskih igrah strogo prepovedano, si je privoščil Britanec.

Član Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Britanec Adam Pengilly mora zapustiti olimpijske igre v Pjongčangu, ker je pretepel enega od varnostnikov, potem pa mu je zagrozil, da ne bi slučajno primer prijavil nadrejenim.

 Mok se je ob tem opravičil za vedenje svojega člana. "MOK se želi opravičiti za vedenje enega od svojih članov in mu je izjemno žal za incident, ki ga je povzročil Adam Pengilly," je v sporočilu za javnost zapisal komite. "Po pogovoru z uradnikom za etiko in skladnost MOK-a bo takoj odšel z olimpijskih iger in iz Južne Koreje," so dodali.

Štiridesetletni Pengilly (40) se je sprl z varnostnikom pred hotelom Intercontinental v Pjongčangu, kjer bivajo vsi člani MOK-a. Britanec je fizično napadel in odrinil južnokorejskega varnostnika, ki mu je dejal, naj uporablja stezo za avtobuse. Pengilly sicer zanika, da bi prišlo do fizičnega obračuna, vendar varnostnik je v incidentu dobil lažje poškodbe.

Po nekaterih informacijah je Britanec varnostnika udaril in ga 30 metrov vlekel po tleh, na koncu pa mu je še grozil s posledicami, če bo ta primer prijavil nadrejenim.

Britanec je svojo plat zgodbe zaupal spletni strani Inside the Games. Kot je zatrdil, je tekel mimo varnostnika, ki ga je ustavil pred hotelom, vendar med njima ni prišlo do fizičnega obračuna. "Kasneje sem slišal, da je padel in da je dobil praske, vendar nisem slišal, da bi padel ali da bi vpil."


"V nobenem trenutku se ga nisem dotaknil in čeprav sem slišal, da je na posnetku videti, kot da sem ga potisnil, se to ni zgodilo in če že, je šel on proti meni," je povedal. "To je bila moja napaka in žal mi je - moral bi se obrniti, opravičujem se tudi za preklinjanje," je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP še dejal Pengilly.

Pengilly je nekdanji tekmovalec v skeletonu, po olimpijskih igrah v Pjongčangu pa se mu izteče osemletni mandat člana športne komisije Moka. Poznan je postal predvsem zato, ker je edini glasoval proti odločitvi, da se ruskim športnikom vendarle dovoli nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Članki iz rubrike