GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 09.02.2018 14:16:05

Olimpijci na odprtju v BUNDAH in premraženi, NAOLJENI Togovec iz Ria pa je ŠOKIRAL s svojo 'uniformo'! (foto)

Reuters
Za eno od atraktivnosti na odprtju olimpijskih iger v Pjongčangu je kljub nizkim temperaturam poskrbel Pita Taufatofua, ki je občinstvo navdušil že na igrah v Riu 2016, ko je na odprtju iger zastavo vihtel oblečen samo v ogrinjalo, mišičasto telo pa je imel povsem naoljeno. Tudi v Južni Koreji se športnik Tonge ni prav nič bolj oblekel.

Na majhnem otoku sredi Tihega ocena še nikdar doslej ni padel sneg, vseeno pa bo imela Tonga vseeno svojega predstavnika na zimskih olimpijskih igrah. To je Pita Taufatofua, ki je bo eden redkih športnikov, ki bo nastopil tako na poletnih kot zimskih igrah. V Braziliji se je preizkusil v teakwondoju, v Južni Koreji pa bo tekel na smučeh.

Olimpijsko normo je izpolnil zadnji možni dan in zanjo je moral na drug konec sveta. Ujel jo je na tekmi na Islandiji. Pita Taufatofua je prvič sneg videl pred dvema letoma. Po tem ko je opravil nastop v Rio de Janeiru, se je odločil, da se bo uvrstil tudi na naslednje zimske OI. Tedaj je tudi prvič stopil na smučke.

"Želel sem si nov izziv, zato sem izbral najtežjo pot. Če sem za poletne igre treniral teakwondo dvajset let, sem se na zimske pripravljal dve leti," je dejal 34-letni Taufatofua.

pita togo
Reuters


Glede na to, da so bile temperature na uvodni slovesnosti zimskih olimpijskih iger pod lediščem, so mnogi pričakovali, da Taufatofua v Pjongčang ne bo mogel na uradnih slovesnostih korakati v tradicionalni noši svoje otoške državice, ko je oblečen samo v tradicionalno krilo. Tudi sam je dejal, da tokrat ne bo mogel korakati le v krilu, saj "ni nor in si želi ostati živ za tekmovanja".

A športnik Tonge je presenetil vse in je kljub minusu na termometrih pogumno kljuboval mrazu "zgoraj brez", a spet z zelo naoljenim telesom in v tradicionalni noši te otoške državice.

Članki iz rubrike