Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
1 27.01.2018 11:26:38

RAZSIPNI KOREJCI! Poglejte njihove načrte z osrednjim olimpijskim objektom. Da se ti zavrti v glavi! (video)

Manj kot dva tedna pred začetkom zimskih olimpijskih iger se svetovna šporna javnost že obrača k južnokorejskemu Pjongčangu.

Južna Koreja velja za eno najbolj razvitih držav na svetu, še posebej v tehnološkem pogledu, zato ni bojazni, da med igrami ne bi vse potekalo brez najmanjše težave. Predvsem, ko je govora o pogojih oziroma objektih, ni niti najmanjšega razloga za skrb.

Južnokorejci so, denimo, glavni stadion, na katerem bo potekalo odprtje iger, zgradili za 100 milijonov evrov, po igrah pa ga bodo kratko malo porušili. Objekt s 35 tisoč sedeži bo tako v uporabi le štirikrat - ob odprtju, zaključku iger in še dvakrat za isti namen med paraolimpijskimi igrami. To pomeni, da bo cena ene uporabe stadiona vrtoglavih in rekordnih 25 milijona evrov.



Takšna cena je preveč celo za bogate Južnokorejce, zato je tamkajšnjo ljudstvo dvignilo glas, organizatorji pa vztrajajo, češ da je bolje tako, kot pa da bi objekt postal neizkoriščen, začel propadati in končal na smetišču zgodovine. Podobne težave imajo namreč številni organizatorji letnih in zimskih iger (Sarajevo, Lillehammer, Atene, Rio de Janeiro ...).

V Pjongčangu pa osrednji olimpijski stadion ni edini objekt, ki ga bodo po igrah porušli. Je pa že jasno, da bodo Južnokorejci ohranili del Olimpijske vasi, ki bo v prihodnje služil kot turistični kompleks.

Članki iz rubrike