aki 1 Odkrito.si

Pevec skupine Parni valjak v smrtni nevarnosti?

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

tim bergling, dj avicii1 Svet24.si

Prvič po tragični novici o prezgodnji smrti se ...

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

princ william in kate Njena.si

Tako se je Kate poklonila princesi Diani

Jan Plestenjak Njena.si

Jan Plestenjak: Hvala vam!

ou
ou
0 05.10.2017 13:35:00

Monokomedija za odrasle: Lucija Ćirović kot pionirka ventrilokvizma

Vstopnice za avtobiografsko komedijo že v prodaji!

Vstopnice za EDINSTVENO MONOKOMEDIJO ZA ODRASLE so že na voljo v Kinu Gledališču Bežigrad in na spletni strani www.eventim.si.

S trebuhom za kruhom je naslov monokomedije za odrasle, ki bo premierno uprizorjena 19. oktobra ob 19.30 v Kinu Gledališču Bežigrad. V njej nas Lucija Ćirović popelje na zabavno pot njenega šolanja, od prvega razreda osnovne šole pa vse do danes. V predstavi prepleta različne veščine gledališča: stand-up komedijo, lutkarstvo in, kot prva v Sloveniji, tudi posebno zvrst gledališke umetnosti - VENTRILOKVIZEM. Za predstavo, s katero je Lucija magistrirala na AGRFT, je bila nagrajena tudi s Prešernovo nagrado.

Ventrilokvizem ali trebuhogovorstvo je tehnika govorjenja brez premikanja ustnic, s katero se ustvarja iluzija, da glas prihaja od druge osebe ali predmeta. V moderni zgodovini ventrilokvizma ta postaja vse bolj priljubljena forma komedije. Kot zanimivost velja omeniti, da sta v zadnjih treh sezonah televizijske oddaje Amerika ima talent kar dvakrat slavila prav ventrilokvista.

Ventrilokvisti sicer pri izvajanju nastopa pogosto uporabljajo lutke, zato se kot posebni gost v Lucijini predstavi pojavi tudi Cóco Ch.Adel, lutka mladega petelinčka, ki ima čisto svoj pogled na svet. Precej drugačen od Lucijinega. Lucija in Cóco Ch.Adel sta se spoznala leta 2016. Na začetku ji je delal veliko težav, a takoj ko sta začela nastopati skupaj, je bilo - še huje.

Članki iz rubrike