indira emina ekic Odkrito.si

Ekićeva je na trnih

bencin, gorivo Svet24.si

Gorivo bo jutri malce cenejše

Ryan Hammons Petisvet

Preden je umrl ...

portugalska ladjica Svet24.si

Smrtonosno portugalsko ladjico opazili v Jadranu: ...

Michael Jackson Svet24.si

Znani obrazi, ki ne znajo upravljati z denarjem

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Voranc Boh (1) Njena.si

Umrl priljubljeni Blaž iz Reke ljubezni!

ou
ou
0 05.10.2017 13:35:00

Monokomedija za odrasle: Lucija Ćirović kot pionirka ventrilokvizma

Vstopnice za avtobiografsko komedijo že v prodaji!

Vstopnice za EDINSTVENO MONOKOMEDIJO ZA ODRASLE so že na voljo v Kinu Gledališču Bežigrad in na spletni strani www.eventim.si.

S trebuhom za kruhom je naslov monokomedije za odrasle, ki bo premierno uprizorjena 19. oktobra ob 19.30 v Kinu Gledališču Bežigrad. V njej nas Lucija Ćirović popelje na zabavno pot njenega šolanja, od prvega razreda osnovne šole pa vse do danes. V predstavi prepleta različne veščine gledališča: stand-up komedijo, lutkarstvo in, kot prva v Sloveniji, tudi posebno zvrst gledališke umetnosti - VENTRILOKVIZEM. Za predstavo, s katero je Lucija magistrirala na AGRFT, je bila nagrajena tudi s Prešernovo nagrado.

Ventrilokvizem ali trebuhogovorstvo je tehnika govorjenja brez premikanja ustnic, s katero se ustvarja iluzija, da glas prihaja od druge osebe ali predmeta. V moderni zgodovini ventrilokvizma ta postaja vse bolj priljubljena forma komedije. Kot zanimivost velja omeniti, da sta v zadnjih treh sezonah televizijske oddaje Amerika ima talent kar dvakrat slavila prav ventrilokvista.

Ventrilokvisti sicer pri izvajanju nastopa pogosto uporabljajo lutke, zato se kot posebni gost v Lucijini predstavi pojavi tudi Cóco Ch.Adel, lutka mladega petelinčka, ki ima čisto svoj pogled na svet. Precej drugačen od Lucijinega. Lucija in Cóco Ch.Adel sta se spoznala leta 2016. Na začetku ji je delal veliko težav, a takoj ko sta začela nastopati skupaj, je bilo - še huje.

Članki iz rubrike