Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 03.10.2017 21:31:50

Cilj vsaj eno odličje

Kamničane danes čaka veliki derbi.
Stane Kadunc
Prvi dnevi oktobra so vedno namenjeni ekipnim mednarodnim kegljaškim pokalom, vse oči pa bodo letos usmerjene v dve državi, na Češko in v Nemčijo.

V Nemčiji bosta tokrat kar dva pokala. Tako pri moških kot pri ženskah imamo po štiri svoje ekipe, ki so si to izborile v zadnji tekmovalni sezoni. Realni cilj kompletne naše kegljaške ekspedicije je seveda osvojitev vsaj enega ekipnega odličja. Na svetovnem pokalu je Slovenija v ženski konkurenci daleč najuspešnejša država, seveda po zaslugi Celjank, ki so tudi najuspešnejša ekipa. Toda tokrat realno ne smemo računati uspeh. Celjanke so trenutno precej slabše kot v zadnji sezoni. Že nekaj časa ne trenira naša najboljša igralka Barbara Fidel, kar se seveda zelo pozna. Ostale igralke so v pripravljalnem obdobju imele kopico težav. Za nameček na Češko zaradi službenih obveznosti ni mogla pripotovati Anja Kozmus, kar je za četo trenerja Lada Gobca dodaten udarec. Dodaten stres je Celjankam pustil tudi poraz v Litiji, ki pa bo morda imel pozitivne posledice.

Gobec je pred začetkom tekmovanj dejal: "Realno s tako ekipo ne moremo konkurirati za uvrstitev med prve štiri. Prisiljen bom dati v ekipo tudi dekleta, ki so brez izkušenj in imajo za sabo malo domačih tekem. Toda vseeno verjamem, da bodo dekleta dala vse od sebe in da bi lahko končala s solidnim ekipnim rezultatom."

S podobnimi težavami pa se srečuje tudi trener naših prvakov iz Kamnika Franci Spruk, ki je v Blansko pripeljal zelo mlado ekipo. Pred sezono jih je zapustil Klemen Mahkovic, pred dnevi pa je bil operiran Marko Oman. To je seveda za ekipo velik udarec. Tudi če bi bili v postavi, s kakršno so osvojili naslov, bi bila v konkurenci odličnih Nemcev, Madžarov, Slovakov in še nekaterih uvrstitev v polfinale izredno težka naloga. Tako pa... Spruk je pred začetkom tekmovanja dejal: "Nekaterim igralcem bo ta pokal služil za nabiranje izkušenj. Zavedamo se, da kakšnih večjih možnosti nimamo. Zadovoljen pa bom, če bodo vsi dali od sebe maksimum in se borili. To bi nam lahko prineslo solidno uvrstitev."

Lahko Tržičani presenetijo?

V Hirschauu na severu Nemčije se bo danes začel evropski pokal, kjer nas zastopata oba podprvaka iz zadnje sezone. V ženski konkurenci bo to Brest iz Cerknice, naša druga najuspešnejša ženska ekipa. Od njih realno ne moremo pričakovati veliko, saj so jih poškodbe in druge težave močno oslabile. Poseči so morali tudi po mlajših mladinkah in kadetinjah, ki so seveda brez izkušenj na mednarodni sceni. Toda vodja Bresta Franc Gornik verjame, da bodo dekleta dala od sebe maksimum. Kaj bo to prineslo, se bo videlo jutri zvečer po koncu predtekmovanja.

S precej večjimi željami se bodo spopadli varovanci trenerja Robija Blahe, igralci Ljubelja, ki so prijetno presenetili z osvojitvijo drugega mesta v prejšnji sezoni in obetavno začeli tudi novo. Udarna trojka, Blaž Čerin, Davor Sobočan in Grega Bajželj, je v dobri formi. Če bodo svoje dodali še preostali trije, potem bi se lahko dejansko lahko vmešali v boj za polfinale, ki bi pomenil tudi največji uspeh za tržiško kegljanje. Vsi igralci so v zadnjem času dobro trenirali, saj imajo tokrat visoke cilje in so skupaj s trenerjem veliki optimisti.

Pokal NBC pa se bo za vse štiri slovenske ekipe začel šele jutri. Ljubelj in Triglav pri ženskah ter Konstruktor in Gorica pri moških bodo v bavarsko prestolnico München odpotovali šele danes dopoldne, zato bomo temu tekmovanju več pozornosti posvetili v jutrišnji številki. Za začetek pa lahko samo rečemo, da že dolgo nismo imeli tako optimistične odprave na ta najmlajši pokal.

Galerija

Članki iz rubrike