tone vogrinec Odkrito.si

Hčeri Toneta Vogrinca zapustili Slovenijo

Eurofighter Typhoon italijanska vojska Svet24.si

Nov evropski lovec na obzorju

Brigette Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump Svet24.si

VIDEO: Melania še enkrat več zavrnila Donaldovo ...

vremenska sprememba, nevihta Svet24.si

Pred prazniki še vsaj en vremenski obrat

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Tadeja Pavlič, Matic Rodica Njena.si

To je moški, ki ga ljubi Tadeja Pavlič

tomaz natasa Njena.si

Je ta tekmovalec res krivec za slabe rezultate ...

STA
STA
0 16.06.2017 15:41:31

McDonald's in Mok končala sodelovanje

arhiv Reporterja
Mednarodni olimpijski komite je danes sporočil konec svetovnega partnerstva z verigo ameriških restavracij s hitro prehrano, McDonald's, ki je bil eden največjih sponzorjev Moka. Ameriška veriga restavracij, vse od leta 1976 partnerica olimpijskega gibanja in olimpijskih iger, bo sodelovala še na zimskih olimpijskih igrah 2018 v Pyeongchangu.

Mok in McDonald's naj bi dosegla skupen dogovor o prenehanju svetovnega sodelovanja, so potrdili pri Moku in dodali, da je bila pobuda za prekinitev partnerstva na strani ameriške verige restavracij s hitro prehrano. Glede finančnih pogojev ločitve sta obe strani dosegli dogovor, podrobnosti razhoda pa so zaupne narave, so še zapisali na spletni strani Moka.

Prenehanje McDonald'sovega tako imenovanega TOP-partnerstva z Mokom stopi v veljavo takoj, vendar pa bo McDonald's še naprej sponzor zimskih iger v Južni Koreji 2018, poleg tega bo imel, tako kot doslej na poletnih in zimskih olimpijskih igrah - svoje restavracije tako v olimpijskem športnem parku kot v olimpijski vasi za športnike.

Za zdaj imajo vsi preostali TOP-partnerji Moka veljavne pogodbe do leta 2020, med njimi Bridgestone, Panasonic in Toyota do konca 2024, Alibaba do konca 2028, Omega pa celo do konca leta 2032.

Značke: olimpizem, mok

Članki iz rubrike