Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rp
rp
0 13.06.2017 11:20:37

Živjo, nogomet Pivovarne Union: Mojstri futsala najboljši tudi na asfaltu

Grega Wernig
Serija turnirjev Živjo, nogomet v organizaciji Pivovarne Union in Nogometne zveze Slovenije, ki se je je udeležilo kar 213 ekip, je to soboto na asfaltnem igrišču pred dvorano v ljubljanskih Stožicah doživela še svojo finalno izvedbo.

Turnir najboljših desetih ekip, ki so zmagale na prejšnjih desetih turnirjih po vsej Sloveniji, od koder prihajajo prvoligaši v zadnji sezoni, je pričakovano vzbudil precej zanimanja. Čeprav brez sence je bila montažna lesena tribuna posebej v zaključnem delu skoraj povsem polna, saj so bili vendarle na delu res pravi mojstri malega nogometa, ki so prihajali tako iz vrst futsala kot velikega nogometa. Mile Simeunović, Alen Fetić, Matej Fideršek, Damir Puškar, Žiga Čeh, Mirnes Šišić, Suad Fileković, Željko Mitraković, Goran Jolić so le najbolj zveneča imena, ki jih je bilo v soboto mogoče občudovati pred Stožicami. Seveda tudi tokrat ni manjkalo niti hrane in pijače.

550-14-zivjo nogomet 3
Grega Wernig

Mamljivo nagrado, brezplačno udeležbo na eni od tekem nogometne lige prvakov v naslednji sezoni, so ob koncu osvojili igralci ekipe Osman team, katerih jedro moštva so tvorili igralci mariborskega Proena, letošnji državni prvaki v futsalu, sicer zmagovalci turnirja v Loki pri Mengšu. Ti so sicer zaigrali že na prvem turnirju v ljubljanskih Fužinah, a jih je takrat v finalu presenetila ekipa Vunder bar z odličnim Amirjem Derviševićem, ki pa ga tokrat ni bilo v ekipi, tako da se slednja ni prebila v finalni del.

Osman team je na najtežjo oviro naletel v polfinalu proti ekipi Korektbau na čelu s Šišićem in Filekovićem. Po 24 minutah se je srečanje končalo z 1:1, pri strelih s sedmih metrov pa so bili vendarle uspešnejši Mariborčani. Ti so v finalu nato naleteli na še eno velenjsko ekipo, ki si je vstopnico za finalni turnir priigrala v Celju. Obračun med Osman teamom in Remoplast Ultra oknom na čelu z Jolićem in Mitrakovićem je bil hkrati tudi boj med mladostjo in izkušnjami, prevladala pa je prva, saj so z 2:0 slavili igralci Osman teama, ki so na kar vročem soncu ohranili nekaj več svežine. Tretje mesto je po izvajanju sedemmetrovk pripadlo primorski ekipi Hoti's style, zmagovalki turnirja v Kopru.

550-14-zivjo nogomet 2
Grega Wernig

MVP Matej Fideršek
Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran član zmagovalne ekipe Matej Fideršek, tudi slovenski reprezentant v futsalu. Ta je pred turnirjem verjel, da jim lahko uspe veliki met. "Vedeli smo, da smo sestavili dobro ekipo, nekaj časa tudi že igramo skupaj, kar se gotovo pozna. V naši ekipi smo sami kakovostni igralci, ki vsi igramo futsal. V finalu smo imeli vso tekmo pod kontrolo in zmago smo si resnično zaslužili. Srečen sem tudi zaradi nagrade za najboljšega igralca na turnirju, ki je bil tokrat res najmočnejši takšen v Sloveniji. Akcija Živjo, nogomet je zelo dobra reklama za mali nogomet in mislim, da se mora nadaljevati. Prihodnje leto bo v Ljubljani evropsko prvenstvo v futsalu in tudi ta akcija je zanj zelo dobra promocija," je bil Matej dobre volje, preden so s soigralci na kratko proslavili to zmago ter se nato z ostalimi udeleženci turnirja odpravili na reprezentančno srečanje med Slovenijo in Malto. Zanj so organizatorji vsem sodelujočim nogometašem razdelili 100 vstopnic, še pet izžrebanih srečnežev pa so z njimi nagradili tudi med gledalci.

Kot na vseh dosedanjih turnirjih je bilo tudi po finalu v ospredju druženje, ki je eden glavnih namenov organizacije celotne akcije Živjo, nogomet. Ta je uspela celo bolje od pričakovanj, kar je ob koncu potrdil tudi glavni koordinator in hkrati moderator na finalnem turnirju David Tasko. "Zadnji finalni turnir je dokazal, da v Sloveniji vsi živijo za mali nogomet in da imamo zelo veliko izbiro kakovostnih igralcev. Dobili smo prave zmagovalce, ki so pokazali, da so trenutno najboljša ekipa v Sloveniji. V celoti vzeto je ves projekt res uspel zelo dobro. Cilj je bil 16 ekip na turnir, kar bi zneslo 160 ekip. Tega smo dobro presegli, saj je bilo povprečje 21 ekip na turnir. Že v prvi sezoni smo tako zelo dobro zastavili in mislim, da to lahko še nadgradimo. Bilo je veliko vloženega truda in ur, klicarjenja, precej denarja je bilo porabljenega za promocijo. Vsa čast tudi Unionu in vsem, ki so bili zraven pri tem projektu," je bil zadovoljen Tasko, ki že dela načrte za naslednjo sezono. Ideja je, da se akcija razširi na 14 ali 15 turnirjev.

Galerija

Članki iz rubrike