IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

gj
gj
0 28.11.2016 13:48:40

Vaiana premierno v slovenskih kinematografih

Vikend, ki je za nami, je bil morsko obarvan, saj smo tako v soboto, kot v nedeljo doživeli svečani premieri nove Disneyjeve animirane uspešnice Vaiana – iskanje bajeslovnega otoka.

V soboto, 19. 11. smo na ekskluzivni premieri, v Cineplexxu Kranj, kot prvi doživeli čarobnost popotovanja, na katerega se je opravila junakinja Vaiana. V nedeljo, 20.11. nas je ponovno popeljala na svojo izzivov polno pot pogumna deklica Vaiana v Koloseju v Ljubljani.

Na obeh premierah so se naši najmlajši obiskovalci zabavali v animacijskih delavnicah, v poslikavah obraza, v Kranju so otroci skupaj z Azro Selimanović in Klemnom Bunderlo tudi veselo zaplesali. Na obe premieri je prišla ekipa, ki je likom v risanki posodila svoj glas. Gostje premier so prejeli lepa darilca, po končanem ogledu nove animirane uspešnice, pa smo se skupaj še posladkali ob sladko-sadnih dobrotah.

Slovensko sinhronizirano verzijo animiranega filma je ustvarila odlična profesionalna ekipa Studia Ritem, ki so na sinhronizaciji delali kar nekaj mesecev, da bi bila končna verzija popolna in čimbližja originalu. Izkušeni in skrbno izbrani glasovi za tokratno Disneyjevo uspešnico so: Katja Ajster Kataya kot Vaiana, Rok Kunaver kot Maui, Vesna Jevnikar Perko kot Nana Tala, Primož Pirnat kot Tui, Tanja Đurić Ribič kot Sina ter Marjan Bunič kot Tamatoa. Vsi so ustvarjali pod budnim ušesom režiserke Tanje Đurić Ribič.

Vaiana – iskanje bajeslovnega otoka bo prav tako poleg vrhunske animacije postregla z intenzivno in odlično glasbeno spremljavo in novih pesmi, ki bodo odmevale še dolgo po koncu predvajanja filma. Ravno zaradi tega je svojo vlogo tokrat še toliko bolj resno vzel Vojko Sfiligoj, režiser pesmi. Pri ustvarjanju slovenskih verzij je sodelovalo veliko mladih talentiranih in tudi izšolanih glasov, v nekaj primerih celo zbor pevcev.

Na oceansko pustolovščino so se z nami podali tudi mnogi znani obrazi. V Cineplexxu v Kranju so svoje sobotno popoldne preživeli Rok Golob in Katarina Habe, Jože Potrebuješ z družino, Špela Jereb, Ana Marija Mitič in Tjaša Perko.

Pred tri tisoč leti so največji svetovni morjeplovci, Vaianini predniki, prečkali širni Tihi ocean in odkrivali številne otoke Oceanije. Nato so se njihova potovanja nenadoma ustavila za več tisoč let, in nihče ne ve, zakaj. Vaiana, pogumna deklica se odpravi na oceansko avanturo, po odgovore. Ob iskanju pravega odgovora, na svoji poti sreča polboga Mauija, ki ji na dogodivščin polni poti pomaga, da na koncu najde pravi odgovor – svojo lastno identiteto.

V režiji slavne ekipe Rona Clementsa in Johna Muskerja (Mala morska deklica, Aladin, Princeska in žabec) in v produkciji Osnat Shurer (Lifted, One man band), bo Vaiana 24. novembra 2016 priplula tudi v slovenske kinematografe.

Galerija

Članki iz rubrike