Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
08.07.2016 10:00:17
Deli članek:

Aktivne počitnice s Hervisom

Čas počitnic je tu in če še niste naredili načrta za zaslužen oddih, je že skoraj skrajni čas.

Ne glede na to, ali prisegate na udobje hotelske in apartmajske ponudbe, je pametno, da poskrbite vsaj za aktivnosti v naravnem okolju in na svežem zraku, saj stik z naravo dokazano pomirja in nam dobro napolni baterije. Če ste ljubitelj bivanja v objemu narave ali morda razmišljate, da bi letošnji dopust zastavili malo drugače, pa je kampiranje idealna izbira. Za brezskrbne počitnice v naravi se je dobro vnaprej pripraviti s primerno opremo, da bodo vaše počitnice prijetne ne glede na vreme. V Hervisu boste našli široko izbiro šotorov za vsako priložnost in družbo, ne glede na to, ali načrtujete oddih na obali v dvoje ali daljše kampiranje v družbi prijateljev ali družine, pri čemer potrebujete velik bivalni šotor. Njihovi strokovnjaki med drugim priporočajo kakovostno opremo priznanih blagovnih znamk Coleman, Salewa, Mammut, Campingaz, Petzl in Deuter. S seboj ne pozabite vzeti tudi različnih športnih rekvizitov, ki bodo poskrbeli za aktivno zabavo.

V lepem vremenu bi lahko spali tako rekoč na prostem. A žal nas med počitnicami v naravi lahko ujame tudi dež in hladnejše vreme. Zato za brezskrbno kampiranje izberite predvsem kakovosten šotor in primerno toplo spalno vrečo. V Hervisu svetujejo, da ste pri izbiri pozorni predvsem na ustrezen material z vodoodbojnimi šivi, da so palice pri šotorih aluminijaste in da ima šotor vodni stolpec 2000 mm ali več, sicer ne bo prenesel resne poletne nevihte. Šotori se razlikujejo tudi glede na namen, ali se odpravljate na kampiranje s prijatelji, v dvoje ali z družino. V dvoje ali za manjšo družbo do štiri osebe so odlični šotori znamke Kilimanjaro, v Hervisu posebej priporočajo tip Together 2, Canyon 3 ali Swoop 2. Poleg osnovne ponudbe manjših šotorov v Hervisu najdete tudi večje šotore s stojno višino in razčlenjenimi prostori, v katerem bo poskrbljeno za nekaj več udobja. Za prijetne in brezskrbne družinske počitnice izberite šotor znamke Coleman ali Salewa, ki jih v Hervisu ponujajo v raznih velikostih, primerih za od 3 do 6 oseb. Hervis pa ima odlično rešitev tudi za čas v dnevu, ko uživate na plaži in potrebujete senco – zelo prav vam bo prišel Kilimanjaro pop up šotor za plažo, ki se preprosto sam sestavi v sekundi. Tudi FastPitch šotori so dizajnirani za hitro postavitev. Ti šotori imajo konstrukcijo, ki se v primerjavi z običajnim šotorom precej hitreje postavi, kar jim daje veliko prednost pri počitnikovanju ali oddihu, za katerega ste se odločili v zadnjem hipu.

Za prijetno spanje izberite spalno vrečo s primernim temperaturnim območjem oziroma gostoto in kakovostjo polnila glede na letni čas kampiranja. Za udobnejši spanec si priskrbite še podlogo, penasto ali napihljivo, za udobno posedanje v senci dreves pa si pred šotor postavite mizico in stole, ki lahko pričarajo pravo zunanjo jedilnico. Za nočno romantiko lahko poskrbite s svečami, sicer pa vam bo za orientacijo v šotoru in okrog njega najbolj prav prišla naglavna lučka, saj imate potem prosti obe roki, ali lanterna svetilka. Odvisno od tega, koliko ljudi kampira skupaj, izberite tudi temu primerno posodo in primerno močan gorilnik, da boste lahko skuhali topel obrok. To je pomembno predvsem, če radi kampirate na res odročnih krajih.

Počitnice si lahko popestrimo tudi z različnimi aktivnostmi na prostem. Ko se boste naveličali poležavanja na plaži, si dan popestrite s športno zabavo in s prijatelji na primer priredite odbojkarski ali nogometni turnir. Mnogi kampi ponujajo tudi mize za namizni tenis, lahko pa zavihtite tudi malo večji lopar in odigrate partijo badmintona ali tenisa.

Galerija