elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 30.03.2016 12:15:06

Še 40 dni nas loči od tretje uprizoritve globalnega tekaškega dogodka

Wings for Life World Run je dobrodelni globalni tekaški dogodek edinstvenega formata.

V nedeljo, 8. maja, bo ob 13.oo po našem času ves svet že tretjo leto zapored hkrati pričel s tekom za tiste, ki tega ne morejo. Vse startnine in donacije bodo znova v celoti namenjene fundaciji Wings for Life, ki financira vrhunske raziskovalne projekte po vsem svetu z namenom, da najde zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

Tek Wings for Life World Run se bo letos hkrati pričel na 34 uradnih lokacijah po vsem svetu. V Sloveniji bo start ponovno s Kongresnega trga v Ljubljani in v tem trenutku je prijavljenjih že več kot 2.000 udeležencev. Tisti, ki se teka želijo udeležiti, pa jim ne bo uspelo priti na eno od uradnih lokacij, lahko s pomočjo svojega mobilnega telefona in brezplačne aplikacije Selfie Run tečejo za dober namen ne glede na to, kje se nahajajo. Tudi zanje velja simultani globalni start, lovilo pa jih bo virtualno zasledovalno vozilo, ki jih bo o svoji oddaljenosti opozarjalo prek mobilnega telefona. Več na win.gs/21NdkEX.

Udeleženci se tudi tokrat lahko pridružijo eni od ekip ali pa s prijatelji, družinskimi člani oziroma sodelavci ustvarijo lastno, in na ta način dodatno popestrijo svoje tekmovanje. Po koncu tekmovanja bo namreč moč primerjati, katera ekipa je bila najboljša, kateri član ekipe je premagal največ kilometrov, preden ga je ujelo zasledovalno vozilo, in katera ekipa je skupno naredila največ kilometrov za iskanje zdravila. Seznam ekip najdete tukaj.

WFL WR_Start_News

Tek s startom v Ljubljani podpirajo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je tek podprl in se ga aktivno udeležil že lani, Mestna občina Ljubljana, Renault Slovenija z zasledovalnim vozilom Kadjar ter Adriatic Slovenica s svojimi nasveti zdravnika specialista in skupino Team As, ki teče za svojo sodelavko in ambasadorko teka Tanjo Cerkvenik.

''Stopimo skupaj, tisti, ki se vozimo skozi življenje, in tisti, ki gredo peš. Skupaj lahko naredimo ogromno. Verjamem v medicino, ki pa potrebuje našo pomoč,'' je dejala Nina Wabra Jakič, žena ambasadorja teka Gala Jakiča.

Ambasadorji teka so poleg nekdanje paraolimpijke Tanje Cerkvenik tudi nekdanja paraolimpijka Mateja Pintar, nekdanji paraolimpijec Gal Jakič, večkratni zmagovalec dvojnega maratona Matej Markovič, državni rekorder v maratonu Roman Kejžar, ultramaratonec Dušan Mravlje in študent multimedijev Nino Batagelj. Poglejte si njihov poziv k udeležbi na teku: win.gs/1Seup5G

Prispevajte k iskanju zdravila za poškodbo hrbtenjače. Vsak korak šteje!

Članki iz rubrike