Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
29.03.2016 12:00:10
Deli članek:

Belgijski terorist je uporabljal identiteto nekdanjega nogometaša Interja

Neverjetno, toda očitno še kako resnično. Teroristični napadalec, ki se je razstrelil na postaji podzemne železnice v Bruslju, je uporabljal identiteto nogometaša, ki je nekoč igral tudi za sloviti Inter.

Khalid El Bakraoui je pravo ime tistega terorista, ki se je pred dnevi razstrelil na postaji podzemne železnice v belgijski prestolnici, toda pred napadi tako v Parizu kot v Bruslju je uporabljal drugo ime. Po poročanju italijanskih medijev je napadalec uporabljal ime nekdanjega igralca Interja, ki je bil prav tako Belgijec in naturaliziran Maročan. Ibrahim Maaroufi je za Inter igral dve sezoni, v prvenstvu in pokalu pa je skupaj zbral šest nastopov, kasneje pa je igral le za manjše klube. Lažna identiteta je napadalcu služila za najem apartmaja, ki ga je nato v Parizu preoblikoval v brlog, v katerem so snovali načrte za pokol v Franciji.

Levo nekdanji nogometaš Interja Ibrahim Maaroufi, desno pa terorist Khalid El Bakraoui.


Nič hudega sluteči nogometaš, ki mu je bila ukradena identiteta, je za Inter debitiral pred desetimi leti pod taktirko Roberta Mancinija. "Spomnim se ga kot dobrega vezista, ki je prišel iz PSV-ja. Imel je prave tehnične in fizične lastnosti, in človek, ki sta ga odlikovala predanost in zavezanost," je svojega nekdanjega varovanca opisal Mancini.