Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
22.12.2015 18:30:06
Deli članek:

Pointnerjeva hči umrla po 13 mesecih kome

Reuters

Nekdanji trener avstrijskih smučarskih skakalcev Alexander Pointner se je moral za vedno posloviti od svoje 17-letne hčerke.

Vse molitve, vse želje, vso upanje je bilo na koncu zaman. Družina uspešnega avstrijskega trenerja v smučarskih skokih, ki je dolga leta vodil avstrijske orle, je morala priznati poraz. Po skoraj 13 mesecih vegetativne kome je umrla Ponintnerjeva hčerka Nina, potem ko je po poskusu samomora dobila hude možganske poškodbe. Nina je ležala v rehabilitacijski kliniki, vendar se ves ta čas ni odzivala na dražljaje iz okolice. Lani, 15. novembra, je mama Angela našla hčerko Nino, ki je delala samomor. Bila je že skoraj klinično mrtva, vendar jo je z masažo srca in umetnim dihanjem oživela. Nesrečna najstnica pa predolgo ni imela dotoka kisika v možgane, tako da je dobila hude poškodbe in so jo pri življenju držali samo z aparaturami.
In v četrtek je Nina zaspala za vedno.
Seveda je smrt enega od štirih otrok zelo prizadela družino Pointner, ni pa bila Nina prva "težava" v družini. Februarja 2012 je Pointner zapustil svetovno prvenstvo v poletih, ker se je njegov sin Max odločil, da bo zaradi depresije poiskal pomoč.   
"Preživljal sem zelo težke čase, ker mi preprosto ni uspelo uskladiti moje življenje z družino," je o svojih težavah govoril Alex januarja 2014. Za družinskega očeta je bilo precej težko, ko je izgubil službo kot glavni trener na avstrijski zvezi, potem ko so ga odslovili lani po novoletni skakalni turneji. Zdaj ima službo kot trener obetavnega bolgarskega skakalca Vladimirja Zografskega, ki je bil leta 2011 mladinski svetovni prvak.
Pretekli konec tedna bi moral Pointner spremljati svojega varovanca na tekmah v Engelbergu, vendar je seveda ostal doma, pri družini, da so se v miru poslovili od Nine.