petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 08.02.2015 08:31:42

V Sočiju obeležili prvo obletnico ZOI

Reuters
V soboto so v Sočiju obeležili prvo obletnico zimskih olimpijskih iger, ki so bile najuspešnejše v zgodovini za slovensko odpravo. Ta se je v domovino vrnila s kar osmimi odličji.

Slavnosti sta se sicer udeležila tudi ruski predsednik Vladimir Putin in premier Dmitrij Medvedev.

"Pred letom dni je v Sočiju zagorel olimpijski plamen. Zimske olimpijske in paraolimpijske igre so postale nekaj posebnega za Rusijo, ki je ta dogodek gostila prvič," je dejal Putin.

"Na igre smo se pripravljali sedem let. Celotna država je trdo delala. Nismo le zgradili olimpijskih zgradb, ampak preobrazili celotno regijo. Soči je postal moderno letovišče in športno mesto svetovnega slovesa," je še dodal ruski predsednik.

"To zimo smo v Sočiju porušili vse rekorde. Več sto tisoč ljudi je odkrilo, kaj so aktivnosti v naravi, kaj šport pomeni v njihovem življenju in kaj pomenijo počitnice tukaj, v Rusiji," je na slovesnosti še povedal Putin ter se še enkrat zahvalil vsem, ki so tako ali drugače pomagali pri organizaciji ZOI.

Igre v Sočiju so bile najuspešnejše v zgodovini Slovenije. Nastopilo je 66 športnikov, ki so domov prinesli osem odličij. Alpska smučarka Tina Maze je bila zlata v veleslalomu in smuku, smučarski skakalec Peter Prevc je osvojil srebro in bron, tako kot tudi Žan Košir, bron pa sta si priborili še biatlonka Teja Gregorin in smučarska tekačica Vesna Fabjan.

Članki iz rubrike