roblek 1 Odkrito.si

Slovo znanega Slovenca: le redki so vedeli za to

audi Svet24.si

FOTO: Živijo v študentskem domu in vozijo drage ...

uvodna Petisvet

Iz globoke meditacije se ni več vrnil

nisku, prometna nesreča Svet24.si

Nagi sedli v avto, sosede strpali v prtljažnik in...

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan prvič sama: to jo je povsem "zvilo"

miss slovenije Najstnica.si

Kaj prinese naziv Miss Slovenije?

domen valič Njena.si

Domen Valič zaraščen in neprepoznaven

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 20.04.2016 09:37:08

Etien Velikonja: Vsi so bili tiho, določenim je šlo na jok

Profimedia
Med slovenskimi nogometnimi legionarji je v tej sezoni nase opozoril tudi Etien Velikonja.

Sedemindvajsetletni napadalec iz Šempetra pri Novi Gorici sicer nastopa v belgij drugi ligi, ki je manj na očeh javnosti, a je prepričljivo najboljši strelec tega tekmovanja, v dresu Liersa je v 27 nastopih zabil že 23 golov.

ETIEN VELIKONJA
rojen: 26. decembra 1988
država: Belgija (Lier)
šport: nogomet
klub: Lierse SK

Velikonja je po igranju za Gorico in Maribor pred štirimi leti prestopil v Cardiff. Čeprav so Valižani zanj takrat odšteli dva milijona evrov, mu v tem času niso ponudili prave priložnosti za dokazovanje, zato je moral srečo poiskati drugje in našel jo je v Belgiji, kamor so ga posodili.

Po koncu sezone mu poteče pogodba s Cardiffom, zaradi odličnih predstav pa za njegove usluge že zdaj vlada precejšnje zanimanje.

Zakaj ste se avgusta lani odločili vrniti v Belgijo?
Tam sem igral v drugi polovici sezone 2014/15, ki je bila zame res dobra, zato mi je bilo poleti pomembno, da poiščem klub, v katerem bom igral in bom njegov glavni igralec. Bistveno je bilo, da sestavim celotno sezono tako, kot je treba, in mislim, da mi je to dobro uspelo.

Ste imeli lani poleti še kakšno drugo ponudbo?
Bilo je še nekaj ponudb, a so prišle iz klubov, v katere nisem želel iti. V igri sta bili Nizozemska in Belgija, šlo je za klube, ki se borijo za obstanek, in sistem, ki ga igrajo, nikakor ne ustreza napadalcem. V njih bi težko imel neko vrhunsko sezono, saj pri napadalcih štejejo zadetki, tista moštva pa jih ne dosegajo dosti. Zato me to ni zanimalo in sem se raje vrnil v Lierse. Tu sem se odlično počutil in tudi klub si me je na vsak način želeli spet videti v svojih vrstah, kar je bilo zame zelo pomembno.

Do konca sezone ste še vedno v lasti Cardiffa, kakšen dogovor imate z Valižani?
S Cardiffom sem se uspel dogovoriti, da me Liersu posodi do konca sezone, potem pa bom prost igralec. Tudi zato sem se odločil za vrnitev v Belgijo, ker sem vedel, da bi imel ob morebitni odlični sezoni poleti dobro izhodišče pri izbiri novega kluba.

Ker boste prosti, se vam najbrž obeta pestro poletje.
Za te stvari skrbi moj menedžer. Zadovoljen sem s potekom sezone, sploh ker ekipi na začetku ni šlo najbolje. Zabil sem skoraj polovico Liersovih golov, zadnji tekmi moram odigrati na najvišji ravni in verjamem, da se bo poleti vse izteklo pozitivno. Najpomembnejše je, da ostanem zdrav in izpolnim še zadnji cilj za to sezono.

Ponudb verjetno že zdaj ne manjka.
Za zdaj je ...

POGOVOR Z ETIENOM VELIKONJO SI LAHKO V CELOTI PREBERETE SAMO V SREDINI ŠTEVILKI EKIPE SN.

204-13-lier vszi
Lier
vszi

Članki iz rubrike