duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

Severina Magija_1 Njena.si

Igor dan pred Severininem rojstnim dnevom ujet v ...

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

STA
STA
1 30.03.2021 15:38:59

FANTASTIČNO! SLOVENEC skupaj z legendarnim košarkarjem sprejet v HIŠO SLAVNIH!

Reuters
Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je danes predstavila seznam košarkarjev in trenerjev razreda 2020, ki bodo letos sprejeti v hišo slavnih.

Med njimi je slovenskim ljubiteljem kraljice iger zagotovo najbolj znan Jure Zdovc. Zdovc, ki spada med najuspešnejše slovenske in evropske košarkarje, bo drugi Slovenec v hiši slavnih po Ivu Daneuu.

Zdovc je v sila imenitni družbi, v kateri sta tudi Kanadčan Steve Nash in Ukrajinec Aleksander Volkov, med trenerji pa Srb Svetislav Pešić.

Kot je mednarodna košarkarska zveza sporočila v izjavi za javnost, so seznam članov hiše slavnih letnika 2020 objavili šele zdaj zaradi pandemije novega koronavirusa. Nove člane Fibine košarkarske hiše slavnih, ki je v Miesu v Švici, bodo uradno predstavili na virtualni slovesnosti, ki bo 18. junija, skupaj z letnikom 2021.

Zdovc, ki je za časa svoje igralske kariere igral za različne klube doma in v tujini ter z njimi osvajal lovorike tako na državnih kot tudi mednarodnih ravneh, je pripadal vrhunski generaciji košarkarjev iz nekdanje Jugoslavije, ki je kraljevala v evropski košarki ob prehodu iz osemdesetih v devetdeseta leta prejšnjega stoletja.

Gre za generacijo košarkarjev, ki je osvajala medalje na vseh največjih tekmovanjih. Med drugim je zdaj 54-letni Zdovc z jugoslovansko reprezentanco na olimpijskih igrah leta 1988 osvojil srebrno kolajno. Po koncu kariere pa je bil dvakrat selektor slovenske reprezentance.

Na seznamu članov hiše slavnih letnik 2020 so tudi Litvanec Modestas Paulauskas, Poljak Mieczyslaw Lopatka, Japonec Keniči Sako, francoska košarkarica Isabelle Fijalkowski, Madžarka Agnes Nemeth in Južnokorejka Park Šin ja.

Trenerske časti bosta ob Pešiću deležna tudi Argentinec Ruben Magnano in Američanka Tara VanDerveer.

Članki iz rubrike