milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 30.03.2021 15:38:59

FANTASTIČNO! SLOVENEC skupaj z legendarnim košarkarjem sprejet v HIŠO SLAVNIH!

Reuters
Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je danes predstavila seznam košarkarjev in trenerjev razreda 2020, ki bodo letos sprejeti v hišo slavnih.

Med njimi je slovenskim ljubiteljem kraljice iger zagotovo najbolj znan Jure Zdovc. Zdovc, ki spada med najuspešnejše slovenske in evropske košarkarje, bo drugi Slovenec v hiši slavnih po Ivu Daneuu.

Zdovc je v sila imenitni družbi, v kateri sta tudi Kanadčan Steve Nash in Ukrajinec Aleksander Volkov, med trenerji pa Srb Svetislav Pešić.

Kot je mednarodna košarkarska zveza sporočila v izjavi za javnost, so seznam članov hiše slavnih letnika 2020 objavili šele zdaj zaradi pandemije novega koronavirusa. Nove člane Fibine košarkarske hiše slavnih, ki je v Miesu v Švici, bodo uradno predstavili na virtualni slovesnosti, ki bo 18. junija, skupaj z letnikom 2021.

Zdovc, ki je za časa svoje igralske kariere igral za različne klube doma in v tujini ter z njimi osvajal lovorike tako na državnih kot tudi mednarodnih ravneh, je pripadal vrhunski generaciji košarkarjev iz nekdanje Jugoslavije, ki je kraljevala v evropski košarki ob prehodu iz osemdesetih v devetdeseta leta prejšnjega stoletja.

Gre za generacijo košarkarjev, ki je osvajala medalje na vseh največjih tekmovanjih. Med drugim je zdaj 54-letni Zdovc z jugoslovansko reprezentanco na olimpijskih igrah leta 1988 osvojil srebrno kolajno. Po koncu kariere pa je bil dvakrat selektor slovenske reprezentance.

Na seznamu članov hiše slavnih letnik 2020 so tudi Litvanec Modestas Paulauskas, Poljak Mieczyslaw Lopatka, Japonec Keniči Sako, francoska košarkarica Isabelle Fijalkowski, Madžarka Agnes Nemeth in Južnokorejka Park Šin ja.

Trenerske časti bosta ob Pešiću deležna tudi Argentinec Ruben Magnano in Američanka Tara VanDerveer.

Članki iz rubrike