stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 27.03.2021 20:54:54

Eva Mrhar vseh osem skokov ujela v napadu

V soboto so bile odigrane tri tekme predzadnjega, 13. kroga drugega dela 1. SKL za ženske. V Grosupljem so igralke Ježice slavile po boljši igri v prvih treh četrtinah (75:56), Cinkarna Celje ni imela težav v Domžalah (111:62), Ilirijanke pa so se namučile v Mariboru, a na koncu vseeno zmagale s 87:84.

Čeprav so igralke Grosupljega že zapravile možnost za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva, so si pred tekmo želele skalp tretjeuvrščene ekipe. Ježičanke, vedoč, da so zanesljivo uvrščene v polfinale, so uspešno podaljšale priprave na končnico. Ljubljančanke so bile boljše pri metu iz igre (44%-28%), v skoku (48-33) in pri podajah (21-10), tako da končna razlika ni presenetljiva.

Najboljša strelka domače ekipe je postala Lea Mehle, ki je dosegla 10 točk, omeniti pa velja redek statistični podatek, saj je pri Grosupljem Eva Mrhar vseh osem skokov zabeležila v napadu. Pri Ježici se je spet strelsko izkazala Sara Meden, ki je dosegla 15 točk, tri manj pa je ob 15 skokih zbrala Mojca Ahac.

Celjanke so dosegle pričakovano zmago v lovu na prvo mesto pred končnico. V večini statističnih podatkov so bile igralke iz Celja veliko boljše, za tri točke so metale celo 53%, zanimivo pa je, da so močno izgubile skok, saj so igralke Tosame Ledite zbrale 47 skokov, gostje pa le 30.



Za Domžalčanke je Urša Žibert dosegla 12 točk, toliko pa jih je prispevala tudi Manca Vesel. Pri Cinkarni Celju je strelsko izstopala Mojca Jelenc z 18 točkami, Snežana Bogićević je prispevala 19 točk.

Dvoboj zadnje in predzadnje ekipe je bil bolj prestižnega značaja, saj Mariborčanke že nekaj časa na lestvici 1. SKL ne morejo prehiteti Aksona Ilirije. Maribor se je 27 sekund pred koncem srečanja približal le na dve točki zaostanka (84:86), nato pa 10 sekund pred koncem naredil osebno napako nad najboljšo strelko Aksona Ilirije, Saro Sambolić, ki je zadela enega od dveh prostih metov. V zadnjem napadu za izenačenje je Tiani Meglič zgrešila met za tri točke.

Pri Mariboru sta bili strelsko najbolj razpoloženi Merisa Dautović (14 skokov) in Ksenji Hribljan, ki sta dosegli po 20 točk, pri Ljubljančankah pa je bila z 22 točkami najbolj učinkovita Sara Sambolić. Manca Marguč je za Akson Ilirijo prispevala 18 točk.

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike