profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 20.06.2020 08:29:34

LUKA DONČIĆ? Legenda zaradi njega ponoči ne vstaja, je pa ŠOKIRAN zaradi enega segmenta njegove igre

Martin Metelko
Dušan Hauptman pripada neki drugi generaciji in na današnjo košarko gleda nekoliko drugače.

Pogosto je kritičen do današnje mladine, saj mladi košarkarji nimajo več prave volje, da bi do onemoglosti ponavljali met, trenirali tudi po rednem treningu ... itd. Da je Luka Dončić drugačen, je jasno tudi njemu. Čeprav ponoči nikoli ne gleda njegovih tekem, ga seveda spremlja. "Težko pa rečem, da se zelo navdušujem. Presenetila me je natančnost njegovih metov. Še iz Reala sem poznal njegov način igre, vedel sem, da se bo fizično znal spoprijeti z ligo NBA, vendar njegov prepričljiv met iz igre ... Ta pa me je presenetil, saj je to natrenirana veščina in psihično pogojena."


Duleta roka še danes, 22 let od konca kariere, uboga. Kot pravi, to človeku ostane, navsezadnje je met treniral 30 let. "Ko sem na rekreaciji, mi sicer hitro zmanjka moči, vendar sem izjemno natančen. Zato apeliram na trenerje, naj otroci vadijo met, naj čim več mečejo na koš. Seveda jih je treba naučiti, da bodo metali pravilno. Poglejte Marka Milića, ki ni bil dober strelec z razdalje, ker ni imel pravilnega izmeta. Roke pri metu ni imel izravnane, ampak jo je nagibal preveč na stran. To je imel prirojeno po očetu, ki je bil vrhunski metalec krogle."

DALJŠI POGOVOR Z DUŠANOM HAUPTMANOM, KI JE BREZ ZAVOR RAZKRIL ŠTEVILNE PODROBNOSTI IZ SVOJE KARIERE, SE OPREDELIL GLEDE PROJEKTA CEDEVITE OLIMPIJE IN POVEDAL, KAJ SI MISLI O LUKI DONČIĆU, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI TISKANE RAZLIČICE ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike