ženska Dobra karma

Ženske s strupenim jezikom - in kako jim ga ...

umor_aretacija_lisice_noge Svet24.si

Ujeli objestneža, ki je po Ljubljani rezal ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Janši se za vsakim vogalom ...

viktor orban, andrej babiš Svet24.si

Ogorčeni češki premier želi govoriti z Janšo

EUM328-WoAAzewI Necenzurirano

NPU išče vezni člen med Počivalškom in ...

meghan profi Odkrito.si

Megan primerjala s Hitlerjem

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj mami z vročimi fotografijami

ku
ku
0 20.06.2020 08:29:34

LUKA DONČIĆ? Legenda zaradi njega ponoči ne vstaja, je pa ŠOKIRAN zaradi enega segmenta njegove igre

Martin Metelko
Dušan Hauptman pripada neki drugi generaciji in na današnjo košarko gleda nekoliko drugače.

Pogosto je kritičen do današnje mladine, saj mladi košarkarji nimajo več prave volje, da bi do onemoglosti ponavljali met, trenirali tudi po rednem treningu ... itd. Da je Luka Dončić drugačen, je jasno tudi njemu. Čeprav ponoči nikoli ne gleda njegovih tekem, ga seveda spremlja. "Težko pa rečem, da se zelo navdušujem. Presenetila me je natančnost njegovih metov. Še iz Reala sem poznal njegov način igre, vedel sem, da se bo fizično znal spoprijeti z ligo NBA, vendar njegov prepričljiv met iz igre ... Ta pa me je presenetil, saj je to natrenirana veščina in psihično pogojena."

Duleta roka še danes, 22 let od konca kariere, uboga. Kot pravi, to človeku ostane, navsezadnje je met treniral 30 let. "Ko sem na rekreaciji, mi sicer hitro zmanjka moči, vendar sem izjemno natančen. Zato apeliram na trenerje, naj otroci vadijo met, naj čim več mečejo na koš. Seveda jih je treba naučiti, da bodo metali pravilno. Poglejte Marka Milića, ki ni bil dober strelec z razdalje, ker ni imel pravilnega izmeta. Roke pri metu ni imel izravnane, ampak jo je nagibal preveč na stran. To je imel prirojeno po očetu, ki je bil vrhunski metalec krogle."

DALJŠI POGOVOR Z DUŠANOM HAUPTMANOM, KI JE BREZ ZAVOR RAZKRIL ŠTEVILNE PODROBNOSTI IZ SVOJE KARIERE, SE OPREDELIL GLEDE PROJEKTA CEDEVITE OLIMPIJE IN POVEDAL, KAJ SI MISLI O LUKI DONČIĆU, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI TISKANE RAZLIČICE ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike