favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 19.06.2020 17:03:52

Nekdanji SLOVENSKI KAPETAN novi direktor Krke

Arhiv Ekipe
Jure Balažić je bil imenovan za direktorja košarkarske ekipe Krka iz Novega mesta, so sporočili iz vodstva dolenjskega kluba. Balažić, dosedanji kapetan in nekdanji kapetan slovenske reprezentance, je po trinajstih letih na direktorskem mestu nadomestil Mira Župevca.

V dresu Slovenije je Balažić zbral 24 uradnih tekem, na njih dosegel 148 točk in bil kapetan reprezentance leta 2015 na evropskem prvenstvu na Hrvaškem in v Franciji.

V svoji karieri je Balažić s Krko osvojil štiri naslove državnega prvaka (2003, 2010, 2011, 2012), leta 2011 je bil kapetan moštva, ki je domačemu naslovu dodalo še naslov prvaka pokala Fiba EuroChallenge. Leta 2008 je bil Balažić tudi najkoristnejši košarkar tekme vseh zvezd v Sloveniji.



"Ko je prišla ponudba predsednika kluba, nisem kaj dosti razmišljal. Dejansko sem zadnja leta že nekajkrat premišljeval, kaj bom, ko končam aktivno igralsko kariero. Želel sem ostati v košarki. Ostajam doma, z delom pa nadaljujem v matičnem klubu. Želim si, da klubu pomagam po najboljših močeh, da bomo na vseh področjih še uspešnejši, kot smo bili doslej. Hvala za ponujeno priložnost in upam, da bom izpolnil klubska in svoja pričakovanja," je dejal Balažić, ki je kariero začel v Krki leta 1997.

"Na mesto direktorja je bil imenovan Jure Balažić, dosedanji kapetan našega moštva, ki je tako sklenil svojo bogato igralsko kariero. S svojimi dragocenimi izkušnjami bo tudi v bodoče del kluba, kjer je tudi začel svojo športno pot. Na mestu direktorja bo po trinajstih letih nadomestil Mira Župevca. Ta je bil del največjih uspehov v zgodovini kluba in se mu za njegov doprinos iskreno zahvaljujemo," pa je povedal predsednik Krke Andraž Šuštarič.

Članki iz rubrike