tehtnica Dobra karma

Kaj astrološkim znakom prinaša obdobje Tehtnice ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 27. septembra

pocivalsek maska bobo Reporter.si

Ministra Počivalška pičil sršen, zaradi hude ...

vino, stelenica Svet24.si

Družinske kleti in dobički slovenskih vinarjev

18418X0073 Necenzurirano

Kam so izginili direktorji #kolumna

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

mario galunic Njena.si

V njegov čudoviti dom lahko pride le malo ljudi

ku
ku
0 20.06.2020 07:23:28

'Dule trica' se je spomnil PRVEGA SREČANJA Z DRAŽENOM, brata Aca pa označil za ...

Martin Metelko
Dušan Hauptman je praktično vso svojo kariero preživel pri Olimpiji, pred tem le nekaj malega pri celjski Libeli.

Ko je prav s Celjani gostoval v Šibeniku, v kvalifikacijah za uvrstitev v takratno prvo jugoslovansko ligo, se je v pretesni dvorani za vse fanatične dalmatinske navijače, ki so si želeli dvoboj ogledati v živo, prvič srečal s takrat golobradim Draženom Petrovićem.

"Dražen je imel pri 16 ali 17 letih v Šibenki že vidno vlogo. Spominjam se ga kot predrznega mulca, s tistimi ogromnimi lasmi je bil prav antipatičen in tudi obnašal se je tako. Je pa precej metal na koš, ni ravno upošteval soigralcev. V dvorani za tisoč ljudi jih je bilo vsaj dvakrat toliko. Zanimivo je, da si sploh nismo upali zmagati, prav veseli smo bili poraza. Občutek sem imel, da bi nas pobili, če bi jih premagali. Tako pa smo se na koncu skupaj z domačini veselili - njihove uvrstitve v prvo ligo," se je spominjal Hauptman.Zanimivo: na vprašanje, kdo je bil njegov najhujši tekmec, je izpostavil Draženovega brata Aleksandra. "Če bi moral izpostaviti kakšnega bolj »umazanega«, bi izbral Aleksandra Petrovića, Draženovega brata. Enkrat me je od zadaj presenetil nepripravljenega in mi izpahnil ramo. Bil je neugoden. V devetdesetih, ko smo igrali v evroligi, pa se spominjam predvsem Američana iz Olympiacosa Davida Riversa, ki nam je bil stalno trn v peti."

DALJŠI POGOVOR Z DUŠANOM HAUPTMANOM, KI JE BREZ ZAVOR RAZKRIL ŠTEVILNE PODROBNOSTI IZ SVOJE KARIERE, SE OPREDELIL GLEDE PROJEKTA CEDEVITE OLIMPIJE IN POVEDAL, KAJ SI MISLI O LUKI DONČIĆU, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI TISKANE RAZLIČICE ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike