matej-tonin Svet24.si

NSi 30 let osamosvojitve obeležila s krajo?

medved Svet24.si

Pogrizel ga je po vratu in trebuhu

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

portugalska-ladjica Svet24.si

FOTO: Zaradi pošastnih portugalskih ladjic se ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

birminghammail co uk Tabla v Sedgleyu Odkrito.si

Ugrabljajo nas Nezemljani! Storite kaj!

Miki Vlahkovič Odkrito.si

MIKI VLAHKOVIČ - Medtem ko je bila žena Petra ...

ku
ku
0 21.05.2020 09:23:28

Druga kariera nekdanjega zvezdnika Olimpije! Zdaj ga vleče gor, rad ima adrenalin (FOTO)

alesfevzer.com
Sašo Ožbolt je igralsko kariero, ki je bila prežeta s poškodbami, končal leta 2015 v dresu matičnega Portoroža.

A zvezdne trenutke, ki bi bili brez poškodb in vseh operacij brez dvoma še bolj zvezdni, je doživel pri Olimpiji, za katero je igral med letoma 2001 in 2011 - ravno v obdobju, ko je ljubljanski klub pod težo dolgov domala vseskozi drsel v prepad.

Po koncu igralske se je danes 39-letni Primorec lotil trenerske kariere - sprva v domačem Portorožu, potem še v mlajših selekcijah Kopra, od leta 2017 pa deluje v Plami Pur iz Ilirske Bistrice. "Všeč sta mi filozofija in usmeritev kluba, ki temeljita na razvoju mladih iz domačega okolja, zato sem del te zgodbe že tretjo sezono. Skrbim oziroma svoje znanje prenašam na mlade v mladinskih selekcijah, kot pomočnik pa sem v pomoč tudi članski ekipi," je za najnovejšo izdajo revije Zvezde Lady pojasnjeval Sašo, ki se je v košarko zaljubil v drugem razredu osnovne šole in se je ni naveličal skoraj 30 let.ozbolt


Rad pa ima tudi druge športe. V lepih dneh ga boste pogosto srečali v hribih, obožuje pa tudi plezanje. Marsikomu jemlje dih, ko ga vidi v skalah, vendar je tudi tam zelo spreten. "V hribe hodim predvsem zato, da si napolnim baterije oziroma spočijem dušo. Prav tako imam občutek, da se v hribih niso izgubile vrednote, ki jih pogrešam v običajnem življenju, kot so skromnost, poštenost, pripravljenost pomagati drugim. Z eno besedo bi rekel, da je življenje v hribih pristnejše. V hribe se največkrat odpravljam v družbi enega ali dveh, večkrat se tudi sam. Najpogosteje obiskujem hribe v poletnih mesecih, saj imam takrat največ časa. Seveda imam svoje najljubše vrhove in poti, a ko načrtujem ture, si izbiram manj obljudene planinske poti, saj ne maram gneče," je dejal nekdanji košarkar in dodal, da upošteva vse varnostne ukrepe – zaščitna čelada je pri tovrstnih adrenalinskih podvigih obvezna. Ožbolt je priznal, da je plezanje naporno, a je, ko prideš na vrh, vredno truda.

Članki iz rubrike