Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
2 09.05.2020 12:41:15

Boštjan Nachbar brez dlake na jeziku: Luka Dončić potrebuje SAMO TO, o tem NI DVOMA!

Boštjan Nachbar
Arhiv Svet24
Boštjan Nachbar je nekdanji reprezentant, danes pa opravlja delo generalnega direktorja združenja igralcev evrovlige.

Z družino je trenutno v Sevilli, v pogovoru za Nedelo pa je povedal marsikaj zanimivega.

Med tekmovalnim premorom je vodstvo Košarkarske zveze Slovenije z mesta selektorja umaknilo Rada Trifunovića. "Luka Dončić zna delati le na najvišji ravni, to mu je treba omogočiti tudi v reprezentanci. Ob sebi mora imeti trenerja z vrhunskim razumevanjem igre, taktike in igralcev. Ob Luki mora biti samo vrhunski selektor, zame o tem ni dvoma," je v zvezi z reprezentanco dejal Nachbar, ki si je za dolgoročni cilj postavil, da bi vodil ekipo v NBA.

Spregovoril je tudi o napovedih, da bo Dončić najboljši Evropejec v zgodovini lige NBA. "Takšne napovedi so nehvaležne, vprašati se je treba, ali bo dosegel veličino Dirka Nowitzkega in tudi sam z Dallasom postal prvak NBA, ali bo dosegel vse, kar je v bogati karieri Pau Gasol, bo ponovil dosežke Tonyja Parkerja s San Antoniom. Na koncu se veličina igralca meri po zmagah."



"V zgodovini NBA je bilo veliko igralcev, ki so imeli statistično izjemne sezone, vendar se jih ne šteje med najboljše vseh časov. Štejejo lovorike. V isti sapi pa je treba povedati, da je Luka na dobri poti, da mu vse to uspe. Vendar je preuranjeno napovedovati, kako se bo končalo, veliko je dejavnikov, ki lahko vplivajo na to, kako bo potekala njegova kariera. Ob sebi bo moral imeti pravo ekipo in soigralce, ne smejo pa ga ustaviti poškodbe in zunanji dejavniki, življenje zunaj igrišča, ki hote ali nehote nemalokrat zapletejo kariero vrhunskih športnikov. Na to, kako ga bo ocenjevala zgodovina, je treba še počakati, je pa brez dvoma najboljši igralec svoje generacije," je dejal Nachbar.

Obstaja bojazen, da se bo prihodnja sezona v ligi NBA začela komaj decembra in končala šele julija ali avgusta. "Če bi se to uresničilo, bi bile možnosti, da Dončić nastopi za reprezentanco malodane nične. Vemo pa, koliko pomeni za našo izbrano vrsto, ki je leta 2017 dosegla neverjeten uspeh," je prepričan.

Glede Gorana Dragića je Nachbar dejal: "Reprezentančno se je upokojil kot evropski prvak, moj nasvet, ki ga že dobro pozna, pa je, naj reprezentanco pusti ob strani, če želi podaljšati svojo kariero v NBA."

Članki iz rubrike