rebeka 3 Odkrito.si

FOTO: S kom je zajtrkovala mama Luke Dončića?

horoskop 2 Svet24.si

Horoskop za torek, 21. maja

pomladna metulja Petisvet.si

Opozorilo za ta teden: izogibajte se govorjenju ...

nosečka Svet24.si

Bi svojemu otroku nadeli tako zelo nenavadno ime?

meghan markle Svet24.si

Nov šok za mlado mamico Meghan

lora klinc8 Njena.si

Rogličeva Lora pred porodom pokazala trebušček

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

STA
STA
0 16.04.2019 20:10:52

PRIVILEGIJ ZA NAJBOLJŠE! Košarkarska zveza dvignila VELIKO PRAHU z odločitvijo, ki je na strani NAJVEČJIH klubov

alesfevzer.com
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na seji sprejel dopolnitve tekmovalnega sistema državnega prvenstva, ki bodo veljale že v prihodnji sezoni. IO KZS bo finalistoma državnega prvenstva lahko dovolil, da ne sodelujeta v prvem delu državnega prvenstva, če sodelujeta v dveh mednarodnih tekmovanjih, kjer se odigra najmanj 10 krogov.

Gre za nastope v FIBA ligi prvakov, evroligi in pokal Uleb ter najvišjem tekmovalnem razredu lige Aba.

V drugem delu v tekmovanju za državnega prvaka bo sodelovalo šest ekip. V tem delu tekmovanja ekipe odigrajo po dvokrožnem ligaškem sistemu 10 krogov. Medsebojni rezultati ekip iz prvega dela se prenašajo. V kolikor katera od ekip ne bo nastopila v prvem delu tekmovanja, se medsebojni rezultati ekip iz prvega dela ne bodo šteli, so še sporočili s KZS.V drugem delu tekmovanja za obstanek v 1. SKL bodo sodelovale štiri ekipe. Medsebojni rezultati sodelujočih ekip iz prvega dela se bodo upoštevali. Sistem tekmovanja končnice za naslov državnega prvaka ostane nespremenjen.

Izvršni odbor KZS je na seji potrdil tudi nekaj manjših sprememb tekmovalnih propozicij v nižjih starostnih kategorijah, sprejel poročilo Program dela KZS ter poročila organov in komisij za leto 2018 ter spremembe Pravilnika o delu statistikov. Izvršni odbor je prav tako bil seznanjen z vsebinskim načrtom dela članskih reprezentanc, programom dela Košarkarske zveze Slovenije in finančnim načrtom za leto 2019. V članstvo KZS so člani sprejeli tudi KD Košarka za vse iz Kopra.

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike