reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 16.04.2019 08:45:07

Preobrat, ki je ŠOKIRAL tudi Luko Dončića: Kar se je zgodilo Golden Statu, je NEVERJETNO!

Stephen Curry in Luka Dončić
Reuters
Košarkarji iz Oaklanda so v zadnjih štirih letih kar trikrat osvojili prvo mesto v severnoameriški ligi NBA, na današnji drugi tekmi uvodnega kroga končnice pa so v finišu doživeli pravi mrk. Gosti iz Los Angelesa so slavili s 135:131 in uprizorili enega največjih preobratov, potem ko so nadoknadili zaostanek 31 točk iz tretje četrtine.

V začetku tretje četrtine je kazalo na zanesljivo zmago izbrancev domačega stratega Steva Kerra. Na semaforju se je namreč zasvetil izid 94:63, domači gledalci in igralci pa so počasi že začeli razmišljati o prvem dvoboju uvodne serije v Los Angelesu.

"A tedaj smo spremenili nekaj zadev v obrambi in napadu, kot vidite, pa smo bili v tem zelo uspešni. Ponosen sem na svoje varovance," se je po tekmi smejalo trenerju zasedbe iz Los Angelesa Doc Riversu, po tej tekmi pa se je oglasil tudi slovenski fenomen Luka Dončić, ki je sporočil: "NBA, kjer so zgodi neverjetno! Vav."

V zmagoviti ekipi je blestel Lou Williams, ki je bojevnikom nasul 36 točk in zbral enajst podaj, učinkovito predstavo pa sta prikazala tudi Montrezl Harrell s 25 in Italijan Danilo Gallinari s 24 točkami.


V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Stephen Curry z 29 točkami.

Košarkarji iz mesta bratovske ljubezni so po porazu na prvem dvoboju s 102:111 na drugi strnili svoje vrste in po odlični predstavi v tretji četrtini, ki so jo dobili s 51:23, strli odpor svojih tekmecev.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Joel Embiid, ki je dosegel 23 točk in pobral deset žog pod obema obročema, izkazal pa se je tudi Ben Simmons s trojnim dvojčkom: 18 točk, 12 podaj in deset skokov. Pri Brooklynu je bil najbolj učinkovit Spencer Dinwiddie z 19 točkami.

V noči na sredo bodo na sporedu tri tekme. V vzhodni konferenci se bosta udarila Toronto in Orlando, v zahodni pa sta na sporedu dva obračuna: Denver - San Antonio in Portland - Oklahoma City. Na uvodnih tekmah prvega kroga končnice so slavili košarkarji iz Orlanda, San Antonia in Portlanda.

Izida, končnica, 1. krog
- vzhod:
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets           145:123
- izid v zmagah je izenačen 1:1

- zahod:
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 131:135
- izid v zmagah je izenačen 1:1
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike