TAKA5928 Odkrito.si

S Tanjo Žagar ni samo plesal! Kaj je povezalo ...

toča, Poljanska dolina ob Kolpi Svet24.si

Bo toča res čedalje debelejša?

lady gaia Petisvet.si

Danes ob 22h: aktivacija podpore živalim na ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

William Harry Svet24.si

"Štiriperesna deteljica" se je dokončno razšla

DSC_7448 Njena.si

Slovenski športnik dahnil usodni 'da'

škufca andrej Njena.si

Andrej Škufca ganil s sinovo fotografijo

ku
ku
1 15.04.2019 17:35:02

TONI KUKOČ in njegov javni poziv: "Kakšen je vaš interes? Oni so evropski prvaki in imajo Dončića!?!"

Nekdanji hrvaški košarkar Toni Kukoč je lani septembra praznoval abrahama, v igralskih časih pa je veljal za enega boljših evropskih košarkarjev.

Potem ko je nekdanji srbski košarkar Vlade Divac nedavno vstopil v hišo slavnih lige NBA, se je Kukoč javno odzval.

Priljubljeni 'pink panter' je v rosnih letih zablestel v dresu Jugoplastike in bil pomemben člen pri osvojitvi treh naslovov evropskega prvaka. V severnoameriški ligi je igral med letoma 1993 in 2006, ob dolgi in s tremi šampionskimi prstani tudi uspešni avanturi pri Chicagu pa nosil še dres Philadelphie, Atlante in Milwaukeeja. "Kaj naj rečem? Nekega dne se me bodo že spomnili, recimo v naslednjih 10 letih. Vidim, da se je glede tega javno pritoževal Scottie Pippen, ki se je spraševal, ali me nemara nekdo namerno pozablja," je o tem povedal 50-letni Splitčan, ki je bil izbran v Fibin hram slavnih, v bolj uglednega ameriškega (NBA) pa še ne.V obsežnem intervjuju za hrvaški Večernji list, v katerem se je spominjal svojih igralski dni, predvsem pa je vlekel vzporednico med svojim in zdajšnjim časom, ko že zelo mladi evropski igralci lažje vstopijo v svet lige NBA. Na tapeti se je znašla tudi reprezentančna košarka, ki je v tem trenutku tako za Hrvaško kot tudi za Slovenijo nadvse neuspešna.

"Očitno je šla košarka tako naprej, da se Hrvaška z B-reprezentanco ne more več uvrstiti na veliko tekmovanje, včasih pa se je lahko. Nismo več ekipa, ki je konkurenčna brez šest ali sedem najboljših igralcev. Ne vem, kakšen interes ima mednarodna zveza, da na svetovnem prvenstvu ne bo države, ki ima šest igralcev v ligi NBA. Ali pa države, kot je Slovenija, ki je evropski prvak in ki bo v Luki Dončiću verjetno imela najboljšega novica lega v ligi NBA."

Značke: toni-kukoč, liga-nba

Članki iz rubrike