mirko_kaja13 Odkrito.si

Znanemu voditelju po ločitvi ukradla srce ...

dc7e6d32686319757908641bac7f6006 Svet24.si

Baba Vanga in Nostradamus napovedujeta naravne ...

čarobna ženska Petisvet.si

21.12. - čarobna noč, ko se izpolnijo želje, ...

Michael Schumacher Svet24.si

Michael Schumacher ni prikovan na posteljo; oče ...

harry Svet24.si

Harry in Meghan sta zaradi čestitke spet v zobeh

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

korošci 3 Njena.si

Iskreno priznanje Dunje Vrhovnik

STA
STA
1 15.11.2018 15:50:50

Radoslav Nesterović še štiri leta generalni sekretar KZS

Grega Wernig
Na sredini seji izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so njegovi člani na mesto generalnega sekretarja KZS še za naslednja štiri leta soglasno imenovali Radoslava Nesterovića, so danes sporočili iz domače košarkarske zveze.

Nesterović je - po dolgoletni igralski karieri v tujini ter v reprezentančnem dresu Slovenije - v zadnjih letih aktivno sodeloval s našo košarkarsko zvezo. Najprej je bil podpredsednik, leta 2014 pa je postal generalni sekretar, bil pa je tudi eden izmed treh ambasadorjev EuroBasketa 2013, s čimer je pripomogel k promociji prvenstva in slovenske košarke v domovini in izven naših meja.

V času njegovega prvega mandata na mestu generalnega sekretarja je Slovenija postala evropski prvak na moškem evropskem prvenstvu 2017. Istega leta je ženska reprezentanca osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu deklet do 20 let, več medalj vseh leskov na svetovnih in evropskih prvenstvih v košarki 3x3 od leta 2014 naprej pa so osvojili tudi slovenski reprezentanti v košarki 3x3. Prav tako se je ženska članska reprezentanca prvič v zgodovini samostojne Slovenije uvrstila na evropsko prvenstvo 2017, odlično pa ji kaže tudi glede druge zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo tokrat leta 2019.

"Članom IO KZS se zahvaljujem za ponovno izkazano zaupanje. V tem mandatu želim še bolj prisluhniti klubom in jim preko pisarne KZS nuditi ustrezen servis. Naša želja je, da slovenski klubi vzgajajo mlade igralce in želimo imeti čim močnejše državno prvenstvo in verjamem, da je kar nekaj klubov sposobnih tekmovati v evropskih tekmovanjih. KZS in jaz osebno bova to ustrezno podpirala. Na reprezentančnem področju pa si želim v prvi vrsti dogovor med FIBA in ULEB ter dodatno podporo vsem slovenskim reprezentancam v košarki 5 na 5 in 3x3," je ob začetem vnovičnem mandatu dejal novi-stari generalni sekretar KZS Nesterović.

Značke: košarka, zveza

Članki iz rubrike