Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 15.11.2018 07:26:25

Dončić s POTEZO SEZONE obnorel navijače Dallasa na poti do EPSKE ZMAGE (video)

twitter
V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta se ponoči oba slovenska košarkarja veselila zmag.

Dallas Mavericks z Luko Dončičem so v domači dvorani visoko s 118:68 premagali Utah Jazz, Goran Dragić pa se je z Miami Heat veselil zmage pri Brooklyn Nets s 120:107.

Dallas pa je v obračunu z Utahom v drugem polčasu prikazal ples mačke z mišjo. Gostje so dosegli vsega 22 točk v drugem polčasu in doživeli najhujši poraz po marcu 1979, ko jih je za 56 točk premagal Milwaukee. Dončić je v statistiko vpisal 13 točk, šest skokov ter po dve podaji in ukradeni žogi ter sijajno blokado Derricku Favorsu. Najbolj razpoložen v domači vrsti je bil Harrison Barnes z 19 točkami.

Dončić je znova postregel s sijajno potezo, ko je po zgrešenem metu povsem zbegal Rudyja Goberta. V slogu Larryja Birda je Dončić poslal Goberta v drugo smer z nakazano žogo, sam pa je enostavno zaključil s polaganjem. Zagotovo poteza leta za Dončića v njegovi za zdaj še kratki karieri v ligi NBA. Potezo si lahko ogledate od 2.10 naprej v posnetku.

Tudi sicer je imel 19-letnik na tekmi spet nekaj sijajnih potez, predvsem njegova trojka ob koncu prvega polčasu je dodatno zlomila duh Utaha, ki je v drugem polčasu nato povsem odpovedal.

V dresu Miamija je vnovič izstopal Dragič, ki je k prvi zmagi po treh zaporednih porazih prispeval 21 točk, tri skoke in štiri podaje. Učinkovitejši od njega je bil v ekipi s Floride le Tyler Johnson s 24 točkami, Hassan Whiteside je s 14 točkami in 10 skoki vpisal dvojnega dvojčka. Pri Brooklynu je bil z 18 koši najboljši Spencer Dinwiddie.

dragic

Članki iz rubrike