ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

kolinda Grabar-Kitarović Svet24.si

Kaj se dogaja s hrvaško predsednico?

Luna Petisvet.si

Dva dni pred tem postane kritično, sicer pa vse ...

rim, veter, podrta drevesa Svet24.si

FOTO in VIDEO: V orkanskem vetru oče odšel na ...

alya Svet24.si

Alya bo iz svojega življenja izločila negativne ...

Ota Širca Roš Njena.si

Ota Širca Roš se bo poslovila od malih zaslonov

tanja žagar miki šarac Njena.si

Tako za svoje goste poskrbi Tanja Žagar

ku
ku
0 27.07.2018 11:36:02

LAŠČANI PIŠEJO ZGODOVINO! Prvič predsednica, zdaj pa še prvič - AMERIŠKI TRENER

www.alesfevzer.com
Košarkarje iz Laškega bo v novi sezoni vodil novi trener, dosedanji Aleš Pipan se je vrnil v Zadar, ki ga je vodil že pred leti.

Pipan je v zadnjih treh sezonah Zlatorog pripeljal v finale (2015/16) in polfinale (2016/17) državnega prvenstva, v minuli sezoni pa se Laščani niso uspeli uvrstiti v ligo za prvaka, so pa ohranili svoj prvoligaški status.

V novi sezoni bo Zlatorog prenovljen, vsaj kar zadeva vodstvo. Tako v pisarnah, kot na parketu. Potem ko so Laščani dobili prvo predsednico v svoji skoraj 50-letni zgodovini ima zdaj še prvega trenerja, rojenega čez lužo. 

Christopher M. Thomas


Chris Thomas je ameriški poklicni košarkarski trener, ki je odraščal v Ohiu. Izkušnje si je nabiral kot pomočnik trenerja pri več študentskih ekipah, poudariti pa je vredno njegovo sodelovanje z Miami RedHawksi ter slovensko državno reprezentanco. V času, ko je bil Thomas del ekipe v Miamiju, je le ta zmagala na turnirju konference Mid-American ter nato nastopila na zaključnem turnirju regijske skupine 'Midwest'.

Kot del strokovnega štaba v NBA moštvih, je po službi v Miamiju nadaljeval pri ekipah Golden State Warriors, Chicago Bulls in Utah Jazz. S slovensko reprezentanco je sodeloval dve leti. Trenerskemu štabu se je pridružil leta 2013 in na prvenstvu v Sloveniji pomagal Božidarju Maljkoviću, leto pozneje pa na svetovnem prvenstvu še Juriju Zdovcu.

V veliko pogledih je tipičen Američan, a ne tudi v zaverovanosti v ameriško košarko. Zelo rad ima tudi evropski način igre in tudi med sezono v ligi ASEAN je spremljal, kaj se dogaja na stari celini. Chris Thomas se zdaj vrača tja, kjer, kot pravi sam, neznansko uživa. V Slovenijo. Sodelovanja z Zlatorogom in dela s člansko ekipo ter mladimi se zelo veseli, v Laško prihaja 5. avgusta.

Značke: zlatorog, laško

Članki iz rubrike