Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 27.07.2018 11:36:02

LAŠČANI PIŠEJO ZGODOVINO! Prvič predsednica, zdaj pa še prvič - AMERIŠKI TRENER

www.alesfevzer.com
Košarkarje iz Laškega bo v novi sezoni vodil novi trener, dosedanji Aleš Pipan se je vrnil v Zadar, ki ga je vodil že pred leti.

Pipan je v zadnjih treh sezonah Zlatorog pripeljal v finale (2015/16) in polfinale (2016/17) državnega prvenstva, v minuli sezoni pa se Laščani niso uspeli uvrstiti v ligo za prvaka, so pa ohranili svoj prvoligaški status.

V novi sezoni bo Zlatorog prenovljen, vsaj kar zadeva vodstvo. Tako v pisarnah, kot na parketu. Potem ko so Laščani dobili prvo predsednico v svoji skoraj 50-letni zgodovini ima zdaj še prvega trenerja, rojenega čez lužo. 

Christopher M. Thomas


Chris Thomas je ameriški poklicni košarkarski trener, ki je odraščal v Ohiu. Izkušnje si je nabiral kot pomočnik trenerja pri več študentskih ekipah, poudariti pa je vredno njegovo sodelovanje z Miami RedHawksi ter slovensko državno reprezentanco. V času, ko je bil Thomas del ekipe v Miamiju, je le ta zmagala na turnirju konference Mid-American ter nato nastopila na zaključnem turnirju regijske skupine 'Midwest'.

Kot del strokovnega štaba v NBA moštvih, je po službi v Miamiju nadaljeval pri ekipah Golden State Warriors, Chicago Bulls in Utah Jazz. S slovensko reprezentanco je sodeloval dve leti. Trenerskemu štabu se je pridružil leta 2013 in na prvenstvu v Sloveniji pomagal Božidarju Maljkoviću, leto pozneje pa na svetovnem prvenstvu še Juriju Zdovcu.

V veliko pogledih je tipičen Američan, a ne tudi v zaverovanosti v ameriško košarko. Zelo rad ima tudi evropski način igre in tudi med sezono v ligi ASEAN je spremljal, kaj se dogaja na stari celini. Chris Thomas se zdaj vrača tja, kjer, kot pravi sam, neznansko uživa. V Slovenijo. Sodelovanja z Zlatorogom in dela s člansko ekipo ter mladimi se zelo veseli, v Laško prihaja 5. avgusta.

Značke: zlatorog, laško

Članki iz rubrike