volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 24.07.2018 11:28:56

KONEC NEKE ERE: San AnTonyjo

Reuters
Njegova zveza s Spursi je zdržala štirinajst let dlje kot pa poroka z razočarano gospodinjo Evo Longorio.

Bil je Popov projekt. Eden izmed njih. Iz 28. izbora na naboru 2001 je Coach Pop napravil enega najboljših organizatorjev igre neke generacije. Napravil je MVP finala. Prišel je kot nedokazani najstnik, odhaja kot legenda kluba. MVP Eurobasketa na naših tleh je eden od Evropejcev, ki so pustili največji pečat onstran velike luže. Morda le še Dirk Nowitzki. »Ob vseh dosežkih in naslovih mi je bilo največje veselje opazovati, kako je TP napredoval in rasel pred našimi očmi,« je ob uri slovesa dejal Popovich.

Njegova zveza s Spursi je zdržala štirinajst let dlje kot pa poroka z razočarano gospodinjo Evo Longorio. Ostrog - za razliko od Eve - ni nikoli prevaral in le redko razočaral. Odhaja kot drugi igralec po številu tekem in minut v črno-belem dresu, pred njim je le nek mož po imenu Tim Duncan. Z odhodom Parkerja se končuje tudi neka era v zgodovini franšize. Od velike trojice, ki je v Teksas prinesla štiri naslove, je ostal le še Manu Ginobili, ki pa je tudi sam že pošteno zakorakal v peto desetletje. Upornik Kawhi Leonard je bil po drugi strani zamenjan v Toronto in Pop pri 69 letih na nek način začenja znova. Potem ko so se 21 sezon zapored uvrstili v končnico, bo moral za nadaljevanje te izjemne serije na vse bolj divjem zahodu uporabiti vse svoje znanje in izkušnje. A če kdo lahko, potem je to Pop.

Parker? Koledar ne prizanaša nikomur, številke so v zadnjih dveh, treh sezonah drastično padle, vseeno pa pri 36 letih verjame, da je v njegovih kosteh še nekaj soka. Zdaj bo v Charlottu kril hrbet Kembi Walkerju in si slačilnico delil z rojakom ter prijateljem Nicolasom Batumom, vnovič pa bo združil moči tudi s trenerjem Jamesom Borregom, ki je bil pomočnik trenerja pri San Antoniu večino časa Parkerjeve kariere.
Nenavadno ga bo gledati v drugem dresu. Ker 17 let je dolga doba. Več kot poldrugo desetletje, ko so bili Spursi črno-belo v barvah. Nobena zgodba ni večna, a če je prava ostane za vse večne čase. In Tonyjev šanson v San Antoniu je vsekakor ena takšnih.


VELIKA TROJKA SPURSOV
TIM DUNCAN
Nabor: 1. (1997)
V Spursih: 1997-2016
Tekem: 1643
Naslov prvaka: 5


TONY PARKER
Nabor: 28. (2001)
V Spursih: 2001-2018
Tekem: 1424
Naslov prvaka: 4


MANU GINOBILI
Nabor: 57. (1999)
V Spursih: 2002-2018
Tekem: 1275
Naslov prvaka: 4

Članki iz rubrike