franci planinsek - ms Odkrito.si

Franci Planinšek o nadzoru nad sinom in bivši ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Kimberly Thompson Svet24.si

Beyonce obtožila čarovništva, prisluškovanja ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

anela sabanagic 4 Njena.si

Takšna je Bizovičarjeva izbranka mesec dni po ...

STA
STA
0 20.06.2018 13:59:28

Primorski tigri z novo okrepitvijo

Košarkarski klub Sixt Primorska je po prihodu slovenskega branilskega dvojca Žan Mark Šiško - Luka Vončina podpisal pogodbo z novo okrepitvijo, in sicer s krilnim centrom Markom Jagodićem-Kuridžo.

Košarkar, ki poseduje tako hrvaški kot srbski potni list, se je na najvišjo raven prebil v zagrebški Ciboni, v zadnjih dveh sezonah pa igral za moštvo Telenet Oostende, s katerim je nedavno še drugič zapored osvojil naslov belgijskih prvakov, v obeh sezonah pa zaigral tudi v FIBA Champions League.

Po organizatorju igre Žanu Marku Šišku in branilcu Luki Vončini je 31-letni krilni center, ki v višino mer 205 cm, tretji novinec tigrov, ki okrepitve načrtujejo vsaj še na igralnih mestih centra in krila. Jagodić-Kuridža je s klubom podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo prekinitve po uvodni sezoni.

Člansko moštvo Sixta Primorske bo treniralo do četrtka, 21. junija, priprave za prihodnjo sezono pa nato začelo v ponedeljek, 13. avgusta. Že zdaj so v reprezentancah aktivni Žan Mark Šiško (člani A), Maksim Gorbačov (U18) in Gregor Glas (U18), julija pa akcija članske B-izbrane vrste (tri tekme z eno od dveh Kitajskih članskih reprezentanc) čaka še Jana Kosija, Tadeja Fermeta, Luko Vončino in Alena Hodžiča.

Trenerski štab bodo v prihodnji sezoni sestavljali glavni trener Jurica Golemac, pomočnika Andrej Žakelj in Jan Šentjurc ter trener za telesno pripravo Filip Ujaković.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike