gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 20.06.2018 08:31:27

TO JE TO!!! Luka Dončić se je od Reala poslovil s TOLE NORO TROJKO, ki je ODLOČILA ŠPANSKO PRVENSTVO! (video)

Reuters
Luka Dončić se je od Reala poslovil na najboljši možni način.

Slovenski dragulj Luka Dončić je v tej sezoni osvojil vse, kar se osvojiti da (če izvzamemo španski pokal, v finalu katerega je izgubil proti Barceloni). Za njim je fenomenalna sezona, ki jo je začel z zlato medaljo na evropskem prvenstvu s Slovenijo. Na Euru je bil izbran tudi v najboljšo peterko. Nato pa je šlo samo še navzgor. 

Dončić je bil izbran za MVP-ja rednega dela eurolige, ki jo je z Realom tudi osvojil. Na final 4 v Beogradu je bil izbran še za MVP-ja final 4. Tu se njegove individualne nagrade še niso končale. Drugo leto zapored je bil izbran tudi za vzhajajočo zvezdo eurolige, v Španiji je bil izbran za MVP-ja rednega dela lige ... Vse skupaj pa je nadgradil še z ekipnim uspehom. Dončić je namreč z Realom včeraj osvojil še špansko prvenstvo, kraljevi klub je v finalu s 3:1 v zmagah premagal sicer zelo dobro Baskonio. 

Madridčani so odločilno zmago zabeležili včeraj v Vitorii-Gasteiz, ko so slavili s 96:85. Dončić na četrti tekmi ni bil strelsko tako razpoložen kot denimo na tretji, ko je dosegel kar 20 točk. Tokrat se je ustavil pri 8 točkah, dodal je še 8 skokov in 2 asistenci.



A vseeno je bil ravno Dončić tisti, ki je prelomil dvoboj. Baskonia se je namreč slabe 3 minute pred koncem Realu približala na vsega 3 točke zaostanka, Madridčani so imeli napad. Žogo je imel v rokah Rudy Fernandez, napad se je iztekal, Španec ni imel več rešitve, zato je panično žogo podal do svojega mlajšega soigralca. Dončić je videl, da bo moral hitro zaključiti, na trojki se je v slogu Dirka Nowitzkega odrinil z eno nogo in s čudežnim metom žogo poslal v koš. Trojka za +6. V naslednji akciji je pred svojim košem pobral še skok in tekma je bila praktično odločena. 

Dončić je svojo epizodo pri Realu začel s trojko, ki jo je dosegel na svojem debiju. Svojo pot pri kraljevem klubu pa je torej končal na enak način - s trojko. S trojko, s katero je poslal najboljše možno sporočilo vsem klubom iz lige NBA! Pripravljen sem! Videli bomo, kam ga bo ta trojka odnesla na letošnjem naboru lige NBA, ki bo potekal v noči iz četrtka na petek ...

Noro trojko si lahko ogledate v priloženem videoposnetku, akcija se začne pri 2:36.

Članki iz rubrike