GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ku
ku
0 07.04.2018 15:48:07

ISKRENA IZPOVED SANIJA BEČIROVIĆA: Bil sem deležen zmerjanja, nacionalističnih izpadov, ki so me …

Sani Bečirović brutalno iskreno.

Nekdanji slovenski košarkarski as Sani Bečirović je spregovoril za MMC o stvareh, ki niso neposredno povezane s košarko.

O priseljencih in o tem, kako je sam doživljal svoje poreklo oziroma kako ga je doživljalo njegovo okolje. "Med kariero sem bil deležen zmerjanja in nacionalističnih izpadov. Mislim, da je to vsakdanje v svetu športa, kjer ljudje pridejo in izražajo neke svoje frustracije, ampak to me je še vedno dodatno podžgalo in mi dalo dodatno moč, željo po dokazovanju, kajti prav ti predsodki pri ljudeh so tisti, ki ti dajejo dodaten "edge", da se potem dokažeš na parketu, ker na parketu oziroma v športu je samo ena govorica – govorica kakovosti, ki jo posameznik premore," je iskreno priznal Bečirović.



In se dotaknil tudi sočnih kletvic, ki so v tukajšnjem okolju del vsakdana. "Mislim, da je to v nekdanji Jugoslaviji del kulture, že način pozdravljanja vključuje kletvico. Težko je Francozu ali Grku razložiti, ko nekdo tvoje celotno družinsko drevo omenja v tako 'lepem' načinu, da ti dejansko hoče dobro. In prav zato naši trenerji velikokrat s sabo potegnejo naše igralce, ker lažje prenašajo takšen način treninga oziroma tretmaja," pravi Bečirović, ki dodaja, da igralci kletvice jemljejo kot spodbudo in ne žalitev: "Tako je, tisto, kar se zgodi na parketu, je izključno za tvoje dobro in dobro ekipe in nima zveze dejansko s tem, kar je bilo povedano. Je pa res, če to prevajaš, pa joj ti ga joj ..."

Celoten pogovor z Bečirovićem si lahko preberete tukaj.

Članki iz rubrike