Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 06.04.2018 14:36:31

BIZARNO IN NERAZUMLJIVO! Previsok je za igranje košarke, zato so mu pokazali vrata

Ameriški košarkar David Simon, ki je pred leti blestel v ligi ABA, je ostal brez pogodbe v Južni Koreji.

Vodilni možje južnokorejskega košarkarskega prvenstva so uveljavili novo pravilo, zaradi katerega so morali klubi devetim ameriškim košarkarjem pokazati vrata. Pravilo pravi, da ima lahko vsak klub dva tuja košarkarja, eden ne sme biti višji od dveh metrov, drugi pa od 190 centimetrov.

Med nesrečneži, ki so zaradi novega pravila ostali brez delodajalca, je tudi David Simon, 205 centimterov visoki krilni center, ki je v sezoni 2011/12 v dresu Radnićkega osvojil naziv najkoristnejšega igralca in tudi najboljšega strelca lige ABA.

david simon


Južnokorejci so se za novo pravilo odločili, ker so želeli izničiti vpliv oziroma prednost visokih (po večini tujih) igralcev v ligi, zaradi katerih je tekmovanje postalo nezanimivo, vse manj priljubljeno, dvorane pa so bile vse bolj prazne. Z nenavadnim ukrepom želijo več teže dati manjših, vendar spretnejšim in v košarkarskem pogledu kvalitetnejšim košarkarjem.

"Osebno ne razumem tega ukrepa. Še posebej zaradi dejstva, da nas je bilo zelo malo, ki smo bili višji od zdaj postavljene meje," je dejal razočarani Simon, ki je bil v prejšnji sezoni s 26,1 točke na tekmo tudi najboljši strelec lige, obenem je bil četrti skakalec. "Ta odločitev vodstva tekmovanja me je kar močno razjezila. Le nekaj centimetrov sem previsok. Kot kaže v Južni Koreji ne bom več igral košarke, razen če ne bodo spet spremenili pravila."

Pravilo velja le za tuje košarkarje.

david simon 1

Članki iz rubrike