19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

pitagora Petisvet.si

Zgodovina magije - 2. del: starodavni rituali

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

BRENDI s sinom DEJANOM in h_.TINO (1) Njena.si

Dejan Vunjak ganil z očetovo fotografijo

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
0 17.03.2016 15:30:37

V soboto start izenačene skupine za prvaka lige Telemach

www.alesfevzer.com
Potem ko so košarkarji v skupini za obstanek že v sredo začeli odločilne boje, se bo v soboto državno prvenstvo oziroma liga Telemach začela tudi za najboljše klube. V napornem ritmu sobota - sreda bo pomembna vsaka zmaga, poškodba ali trenutek navdiha, saj se obeta eno najbolj izenačenih prvenstev doslej.

Tajfun kot branilec naslova in Rogaška s finalom sta lani dokazala, da so minili časi, ko je bila slovenska košarka v domeni le največjih klubov. Union Olimpija in Krka sta izgubila primat, na vrh se želijo vzpeti tudi klubi iz manjših sredin, kot so Šentjur, Rogaška Slatina, Laško ali Domžale.

Pari prvega kroga lige Telemach za prvaka so Zlatorog Laško - Union Olimpija, Rogaška - Helios Suns in Krka - Tajfun.


Na novinarski konferenci pred začetkom lige za prvaka so trenerji udeleženci zaključnih bojev - tri ekipe so si mesto zagotovile v rednem delu, Tajfun, Krka in Union Olimpija pa se šele zdaj vključujejo v državno prvenstvo - poudarili, da bo liga zelo izenačena. Glede na to, da se bo deset krogov zvrstilo v mesecu in pol oziroma da bosta na teden dve tekmi, bo na končni razplet vplivalo mnogo dejavnikov. "Nedolžna poškodba gležnja na primer, za katero je potrebno teden dni počitka, lahko pomeni, da izgubiš igralca za tri tekme oziroma za skoraj tretjino lige za prvaka," razmišlja trener državnih prvakov Tajfuna Dejan Mihevc.

Njegovo mnenje je, da ima Krka po imenih najboljše moštvo v Sloveniji, Union Olimpija, pravi, bi morala igrati v finalu, kar se tiče ostalih ekip pa največ možnosti pripisuje Rogaški. Varovanci trenerja Damjana Novakovića so v rednem delu izgubili le eno tekmo, so hkrati neobremenjeni, doma pa uživajo tudi veliko podporo gledalcev.

Ligi za prvaka bo sledil četrtfinale, v katerega se bosta uvrstili še najboljši ekipi iz skupine za obstanek. Tam so bile prve tekme na sporedu v sredo in od treh favoritov je dve točki vknjižil le Portorož. Glede na to, da je sistem tekmovanja ostal enak - izvršni odbor KZS je spremembe potrdil za naslednjo sezono - se bo iz lige Telemach poslovila zadnjeuvrščena ekipa, prvak 1. B SKL bo napredoval med elito, igrala pa se bo tudi mini liga za obstanek dveh ekip iz 1. B SKL in dveh iz lige za obstanek.

Članki iz rubrike