andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 15.03.2016 14:31:13

V SKL spremenjen tekmovalni sistem

Nikola Miljković
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na ponedeljkovi redni seji sprejel predlog o spremembah tekmovalnih sistemov ter sistemov napredovanj in nazadovanj med slovenskimi ligami za moške v prihodnjih dveh sezonah. Sistemi za to sezono ostajajo nespremenjeni.

Prav tako v tej sezoni ostaja nespremenjen sistem kvalificiranja v ligo Aba in ostala evropska tekmovanja. Med najboljšimi klubi na Jadranu bosta imela pravico nastopiti najboljša ekipa lige za prvaka ter državni prvak.

V sezoni 2016/2017 bodo v 1. SKL za moške vse ekipe sodelovale od začetka tekmovanja. Po dvokrožnem sistemu v prvem delu se bo prvoligaško tekmovanje razdelilo na dve skupini s po šestimi ekipami. Najboljše štiri ekipe lige za prvaka bodo napredovale v polfinale, iz 1. SKL za moške pa bodo neposredno izpadle najslabše tri ekipe lige za obstanek.

V isti sezoni bo prvak 2. SKL za moške, v kateri bo sodelovalo 12 moštev, napredoval med prvoligaše, najslabše tri zasedbe pa bodo nazadovale v 3. SKL. V 3. SKL bo v prihodnji sezoni nastopalo 24 ekip, ki bodo uvodoma tekmovale v treh skupinah s po osmimi člani. V ligo za prvaka, od koder bo v 2. SKL napredoval končni zmagovalec, se bosta uvrstili najboljši dve moštvi vsake skupine prvega dela. V 4. SKL bodo izpadla najslabša tri moštva, medtem ko bo od tam v ligo višje napredoval prvak.



V sezoni 2017/2018 bo tako v 1. SKL za moške nastopilo deset moštev. V drugi del bo napredovala osmerica, medtem ko se bosta zadnjeuvrščeni ekipi prvega dela za svoji mesti med prvoligaši v sledeči sezoni borili s štirimi najboljšimi ekipami 2. SKL.

V drugem delu drugoligaške konkurence bodo štiri ekipe igrale razigravanje za razvrstitev od 5. do 8 mesta, najslabše štiri zasedbe pa se bodo borile v ligi za obstanek, od koder bosta nivo nižje izpadli dve zasedbi. V 3. SKL bo sistem tekmovanja ostal podoben kot sezono pred tem, razlika bo le, da v 4. SKL izpadeta dve ekipi, ki ju bosta nadomestili najboljši moštvi 4. SKL.

Po enakem sistemu kot v sezoni 2017/2018 bodo potekale tudi nadaljnje sezone.

Značke: kzs, skl

Članki iz rubrike