franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 20.02.2015 08:44:29

Pokal Spar: Sojenje boljše od kakovosti košarke

Nikola Miljković
Prav veliko počitka zmagovalca včerajšnjih četrtfinalnih tekem ne bosta imela.

Danes bosta namreč Tajfun, ki je odpravil Helios Suns, ter Krka, ki je bila boljša od Kolpe, na parketu dvorane v Laškem že v prvem polfinalnem dvoboju v popoldanskem terminu. Večerni je rezerviran za gostitelja zaključnega turnirja Zlatorog, ki bo skušal presenetiti Union Olimpijo.


Predrag Milović je rojen za take tekme. To je njegov "teren", ko je njegova ekipa na papirju slabša od tekmeca, a premore toliko kakovosti, da lahko, če se zložijo vse kockice, preseneti in zmaga. Velikokrat smo ga v preteklosti že videli, kako je uspešno sestavil zloženko ter spravljal na kolena večje od sebe oziroma svojega moštva.

"Imamo pet odstotkov možnosti, a tudi tako majhna številka je včasih ogromna. Odvisno je predvsem od tega, v kakšni postavi bo igrala Olimpija." 

Predrag Milović

"Res sem bil vedno specialist za presenečenja, čeprav me je včasih kakšen sodnik tudi ustavil na poti do tega. A to se zdaj ne bo več zgodilo, sojenje je v Sloveniji zdaj precej boljše od kakovosti košarke," je v svojem slogu dejal Milović, ki nekaj velikega pripravlja tudi za danes zvečer.

"Imamo pet odstotkov možnosti, a tudi tako majhna številka je včasih ogromna. Odvisno je predvsem od tega, v kakšni postavi bo igrala Olimpija. Če bo katerikoli igralec manjkal, se bodo naše možnosti s tem povečale. Je pa dejstvo, da so Ljubljančani absolutni favoriti. Svojim igralcem sem povedal, da pustijo srce na igrišču in se pokažejo v najboljši luči. Če bo to dovolj za presenečenje, bo na tem koncu Štajerske veliko veselje," je povedal "Peđa" in bil odkrit, ko smo ga vprašali, s kom od velike dvojice bi se nocoj raje pomeril, če bi lahko izbiral: "V vsakem primeru s Krko, s katero smo že dvakrat igrali v ligi. Enkrat smo jo dobili, res pa je, da takrat ni bila v popolni postavi. A ne glede na to, mislim, da ima Olimpija za odtenek boljše moštvo, če je v popolni postavi."

ZAGORAC: NAPADALI BOMO
Dvoboji Zlatoroga in Olimpije so bili včasih nekaj takega, kot so danes obračuni zmajev s Krko. Sedemkrat do zdaj sta Olimpija in Zlatorog igrala tudi v finalu pokala, prvič leta 1998, ko so zmaji v Novem mestu slavili šele po podaljšku, nazadnje pa leta 2010, tudi takrat v dolenjski prestolnici, ko je Olimpija gladko zmagala. Vmes je bilo tudi finale v mariborskem Taboru leta 2004, ko je Zlatorog prišel do svojega edinega pokalnega naslova, s trenerjem Alešem Pipanom na klopi so Laščani zmagali po podaljšku.

"Ni skrivnost, da sem otrok Olimpije in sem tam preživel deset let. Malo grenak priokus ostaja po tem, kako smo se takrat razšli, a z moje strani ni več nobenih zamer. Oboji smo šli naprej."

Saša Zagorac

Danes bo Pipan na nasprotni strani in bo Olimpijo še 22. skušal pripeljati v finale. Samo enkrat do zdaj zmajev tam ni bilo. Da bi se to zgodilo drugič, si bo posebej prizadeval Ljubljančan v vrstah Zlatoroga Saša Zagorac, tudi sam nekdanji zmaj.

"Olimpija je res dobra ekipa, korak, dva pred nami. A to je ena tekma, lahko se zgodi marsikaj, verjamem, da smo zmožni presenetiti. Igramo doma, smo nabrušeni, smo tudi v vlogi tistih, ki lahko več dobijo, kot izgubijo. Napadali bomo," je odločen 31-letnik.

852-34-zagorac nm
Nikola Miljković

Prednosti Olimpije ni našteval, zato pa je zaupal, kje meni, da so boljši s soigralci. "Kakorkoli obračamo, imamo mi vseeno tri, štiri igralce, ki so izkušenejši, čeprav ima Olimpija mlajše, hitrejše košarkarje. Naša moč je v ekipnem duhu, ki nas krasi, v tem, da na najpomembnejših tekmah igramo res dobro, tu vidimo naše prednosti."

PRIPOROČILO ZA STOŽICE
Jasno je, da bo nasprotni tabor namenil posebno pozornost Zagorcu, ki je glavno orožje trenerja Milovića. "To je še dodaten motiv, da se še bolj izkažem, čeprav ne gledam na to delam pač svoj posel. Včasih je to dovolj za zmago, včasih ne. Mi pa godi, da se nasprotne ekipe še toliko bolj pripravljajo name," je bil odkrit (krilni) center Laščanov, ki je iz Olimpije odšel leta 2004, slovo takrat ni bilo ravno najlepše.

Bo to uporabil kot dodaten motiv? "Ni skrivnost, da sem otrok Olimpije in sem tam preživel deset let. Malo grenak priokus ostaja po tem, kako smo se takrat razšli, a z moje strani ni več nobenih zamer. Oboji smo šli naprej. Dodaten motiv je, da igraš proti bivši ekipi, ne bo pa to igralo odločilne vloge," razmišlja Zagorac, ki ne taji, da bi težko rekel ne, če bi še kdaj dobil povabilo iz Stožic: "Želja priti v Olimpijo je seveda prisotna, sploh glede na to, da sem Ljubljančan, da je družina v Ljubljani, pa tudi s športnega stališča. Olimpija je le Olimpija v tem prostoru."

Priporočilo si lahko že drevi napiše kar sam, če se bo izkazal v boju s Kanacevićem, Omićem, Murićem, Vučetićem. Letos igra v odlični formi in je trenutno košarkar z najboljšim indeksom v državnem prvenstvu.

"Po enoletnem premoru, potem ko sem prejšnjo sezono izpustil zaradi poškodbe kolena, imam še toliko večjo željo in motiv po igranju, treniranju. Vem, da mi je ostalo še nekaj let igranja, zato sem še toliko bolj zavzet in vse podrejam košarki. Letos se mi je res vse poklopilo in kažem svoje najboljše igre," je razkril razlog uspešnosti, ki še posebej veseli trenerja Milovića. Z njim sta sodelovala že v Grosupljem, ko sta ekipi pomagala, da se je rešila izpada. "Od takrat je med nama obojestransko zaupanje. V Laško sem prišel na njegovo željo in za zdaj odlično sodelujeva," pravi Zagorac, in to bosta skušala pokazati tudi nocoj.

Članki iz rubrike