Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
16.01.2015 12:52:39
Deli članek:

V klubu ni le predsednik

Drago Wernig - TAKA

Da ima mariborski prvoligaš velike finančne težave, je znano, a zdaj so očitno dosegle vrhunec in kaplja je šla čez rob. Najboljša igralca Jure Pelko in Bojan Krivec sta odšla, prvi si je že našel nov klub, domžalski Helios. Izpraznil se je tudi trenerski stolček, na katerem ne sedi več Dejan Gašparin.

Po zadnji zmagi v državnem prvenstvu nad Elektro prejšnjo soboto je Gašparin med drugim dejal, da se zahvaljuje vsem, ki vztrajajo in se trudijo za boljši jutri. Sam slednjega v Mariboru ne bo dočakal.

Le nekaj dni pozneje je prišlo do prekinitve sodelovanja z vijoličastimi. "Zaradi finančne krize so se odločili za rez. Odločitev je bila, da odideva jaz in moj pomočnik, ki je obenem tudi trener mladincev, klub sta zapustila Krivec in Pelko, vsaj en igralec pa naj bi še odšel," je včeraj pojasnil Gašparin, ki je v mariborskem klubu deloval tri leta, na čelu prve ekipe je bil to sezono. V klubu so bili včeraj še redkobesedni, direktor Janez Tomažič je le potrdil odhoda obeh igralcev zaradi racionalizacije, več informacij pa napovedal za danes oziroma ta konec tedna.

Gašparin, ki je v državnem prvenstvu z ekipo dosegel štiri zmage na 12 tekmah, je bil pripravljen povedati več. Najprej o tem, komu se je zahvalil za vztrajanje in trud za boljši jutri. "Vsem igralcem in trenerjem. Vsi skupaj smo vložili ogromno truda v to, da so stvari kolikor toliko nemoteno potekale dalje. Dejstvo je, da vsaj nekateri ljudje v klubu prispevajo velik delež k temu, da bi se stvari izšle na bolje, a je žal položaj takšen, kot je, in treba si je naliti čistega vina."

Sam si ga z upravo očitno je oziroma si ga še bo, saj se bo moral dogovoriti o vseh zaostalih finančnih obveznostih, ki jih ima klub do njega. Za njim so naporni meseci. "Dejstvo je, da je položaj v klubu daleč od rožnatega, težave so na vseh področjih. Predvidevam, da se dolgovi vlečejo še iz prejšnjih sezon. Normalno peljati tekočo sezono in sanirati dolgove ob tem, da se sponzorska sredstva zmanjšujejo, je težko."

Čeprav po lastnih besedah do vodstva kluba ne goji nobenih zamer, je v klubu videl tudi stvari, ki mu niso bile všeč. "S predsednikom smo bili redno v stiku, toda težava je, ker v klubu ni le predsednik. Nočem se mešati v vodenje kluba, a menim, da določene stvari že od začetka niso bile takšne, kot bi morale biti. Mislim, da bi se dalo marsikaj narediti drugače."

Ker pa se ni, je to občutil tudi sam s svojimi varovanci, vse skupaj se je odrazilo na rezultatih, ki niso (bili) takšni, kot bi lahko bili. "Nastale razmere so seveda vplivale na ekipo. Če pridejo prazniki in ne dobiš tistega, kar si zaslužil, ter nimaš niti za darila, je prisotno nezadovoljstvo in pride do trenj. Pri tako mladi ekipi, ki jo zmoti vsaka malenkost, je to težava. Poleg tega smo imeli še težave zaradi obnove dvorane Tabor, v kateri od konca decembra do sredine februarja poteka menjava parketa, trenirali smo v različnih terminih v različnih dvoranah in vse to vpliva na rezultat."