sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 16.01.2015 10:26:37

Boljši in modrejši izbor

Morda bi moralo vodstvo evrolige ravnati drugače in oba kluba ločiti še pred žrebom drugega dela tekmovanja, tako da se ne bi mogla pomeriti med seboj.

A se ni odločilo za to potezo in tako bomo danes ob 21. uri spet priče obračunu med Crveno zvezdo in Galatasarayem, ki sta bila tekmeca že v prvem delu. Vemo pa, kaj se je dogajalo pred dvobojem v Istanbulu, ko je ugasnilo življenje beograjskega navijača.

Niti dva polna meseca še nista minila od tragičnega dogodka, ko je bil Marko Ivković zaboden in je podlegel poškodbam. Bil je del skupine kakšnih 300, 400 navijačev Zvezde, ki so lanskega 21. novembra nenapovedano prišli v Istanbul, čeprav niso imeli vstopnic za tekmo. Na poti do dvorane je prišlo do spopadov tako s policijo kot domačimi privrženci in končalo se je s smrtjo 25-letnika, čeprav so se zdravniki več ur borili za njegovo življenje. Medtem je v dvorani Abdi Ipekci potekal razburljiv obračun, ena boljših tekem prvega dela evrolige, ki je bila odločena šele po dveh podaljških. A seveda je bilo po tistem, ko se je razvedelo za smrt navijača, to povsem nepomembno.

822-15-ivkovic

Takoj po koncu srečanja je trener Galatasaraya Ergin Ataman navijače Zvezde primerjal s teroristi, ne vedoč – vsaj tako trdi – za smrt Ivkovića. A plaz je bil sprožen, Ataman je v Srbiji povzročil jezo in gnev, tudi sovraštvo, predsednik vlade Aleksandar Vučić mu je sporočil, da v njihovi državi ni zaželen. Na relaciji Beograd–Istanbul se je precej ostrilo, pa čeprav so Turki hitro prijeli domnevnega storilca umora in so se nato stvari počasi vsaj navidezno začele umirjati. Potem pa je prišel na vrsto žreb za Top 16, in kot je to po navadi, je usoda poskrbela za to, da si kluba stojita nasproti tudi v njem.

Precej je bilo govora o tem, da bosta dvorani na obeh medsebojnih tekmah samevali in bosta odigrani brez prisotnosti gledalcev, toda do tega ni prišlo.

822-15-ataman

Najprej je na vrsti Beograd, Zvezda je tista, ki se bo prva spoprijela z organizacijo dvoboja visokega tveganja. Vstopnice so bile razgrabljene, velika beograjska Kombank arena bo nabito polna, Turke čaka peklenski sprejem. V nasprotju z navadami bodo v Beograd prišli šele danes, tudi Ataman, ki mu je Vučić na prošnjo vodstva Zvezde dovolil vstop v državo. "Drugega nam tudi ni preostalo. Bila je možnost, da se Atamanu dovoli priti in bo tekma v Beogradu, če pa mu dovoljenja ne bi dali, bi bila tekma drugje. Mislim, da je to boljši in modrejši izbor, zakaj bi navsezadnje kaznovali klub in svoje navijače, če pa za dogodke v Istanbulu nismo nič krivi," je dejal predsednik Zvezde Nebojša Čović, ki se v teh dneh precej več pojavlja v javnosti kot pa recimo trener rdeče-belih Dejan Radonjić.

Želeli ali ne, košarka je (bila) v povezavi s to tekmo močno v drugem planu. Pa vseeno omenimo, da ima Galatasaray po dveh krogih polovičen izkupiček in da je Zvezda še brez zmage.

Članki iz rubrike