podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 03.11.2014 20:25:23

Za KZS, po Remsovi poti naprej

Arsen Perić
Predsednik Matej Erjavec je sicer glava družine, prvi mož Košarkarske zveze Slovenije na papirju, v praksi pa je funkcija generalnega sekretarja tista, ki je najbolj izstopajoča, tisti, ki jo zaseda, pa glavni operativec krovne organizacije.

Zadnjih 19 let in deset mesecev je bil to Iztok Rems, zdaj pa ga je zamenjal Rašo Nesterović.

Trinajstega januarja 1995 so člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije na svoji seji imenovali Iztoka Remsa za generalnega sekretarja, takrat je nasledil Boštjana Lovrenčiča. Danes je izvršni odbor KZS spet zasedal, tudi tokrat je bila ena od točk dnevnega reda imenovanje novega generalnega sekretarja. Rems je po nekaj manj kot 20 letih "izpregel".

PER_1608
Arsen Perić

"Tako kot sem leta 2008 v nekem trenutku spoznal, da je prišel čas za konec moje sodniške kariere, sem zdaj začutil, da je spet čas za spremembo," je pojasnil odločitev, ki je marsikoga presenetila.

"Za menoj je dolgo obdobje. Nekateri moji prijatelji so mi leta 1995 govorili, v kaj se podajam, a sem bil vedno človek izzivov. KZS je imela takrat 684.000 mark minusa, bili smo v nekem prostoru v Hali Tivoli. S skupnimi močmi smo to ladjo premaknili. Najbolj ponosen sem na to, da je KZS dobila lastne prostore, da smo skupaj s klubi dosegli konsenz in šli v licenciranje, kar se je pokazalo kot odlična investicija za njihovo delovanje, da smo bili smo prva športna inštitucija v Sloveniji, ki si je naročila revizijo poslovanja, s čimer smo leta 2007 pokazali, da smo kredibilna organizacija, ponosen sem na to, da smo organizirali kar nekaj mednarodnih turnirjev in nikoli nismo ustvarili minusa, organizacija pa je bila vedno dobra," je povedal Rems.

Ideja o tem, da bi se poslovil z mesta generalnega sekretarja in dobil naslednika, ni prišla čez noč, ampak je zorela nekaj časa, treba pa je bilo tudi najti pravo osebo. "S predsednikom Erjavcem smo se pogovarjali, kaj lahko naredimo. Rešitev je bila očitno preveč blizu, da bi jo takoj videli. Vesel sem, da je za menoj neko obdobje, še bolj pa, da se je našel ustrezen kandidat, ki ima mednarodne reference, prepričan sem, da bo moje delo spravil še na višji nivo in KZS dal novo dimenzijo," je Rems napovedal Raša Nesterovića.

Dosedanji podpredsednik zveze se torej seli na drug "stolček". Kot je povedal predsednik zveze Matej Erjavec, je bila to ideja podpredsednika Gregorja Grilca. "Ko je to rekel, smo vsi dejali, da je to tisto pravo. Rašo tega ni imel v načrtu, a ko smo mu predstavili delo, se je našel v tem. Prepričala ga je vizija, da bo tu lahko bolj pomagal slovenski košarki, kot na mestu podpredsednika."

GW1_5342
Grega Wernig

Nesterović ob nastopu nove funkcije ni preveč filozofiral. Zahvalil se je Remsu za vse, kar je naredil za slovensko košarko in poudaril, da bo skušal nadaljevati tam, kjer je končal. "Da bo zveza napredovala tako finančno, orhganizacijsko, kot tudi rezultatsko. Skušali bomo predvsem narediti še več za razvoj mladih, pri čemer so še rezerve," je dejal novi generalni sekretar.

Stari bo odslej v vlogi svetovalca vodstva zveze in novega sekretarju. "Vsi smo še precej neizkušeni in bomo potrebovali izkušnje, ki jih Iztok ima. Z njim se bomo posvetovali, bo del širše ekipe vodstva KZS, sooblikoval bo naše odločitve," je dejal predsednik Erjavec.

Galerija

Članki iz rubrike