podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ps
ps
0 03.11.2014 20:17:27

Ne igralci, krivi smo drugi

Nikola Miljković
Trener Uniona Olimpije Aleš Pipan je tudi še dva dni po nepričakovanem porazu z Metalcem v ligi ABA jezen zaradi tega.

"V nedeljo smo imeli sestanek in analizo, ugotovili smo, da na tak način ne smemo več igrati in se obnašati na igrišču. Obramba še niti ni bila tak problem, razen skoka, se je pa v drugem polčasu v napadu strah zavlekel v kosti. Dali smo le 23 točk, kar je na domačem igrišču nesprejemljivo, zato je tudi prišel poraz, ki je boleč, a je treba živeti dalje," je še po dveh (ne)prespanih nočeh slabe volje Pipan.


Celjan na ljubljanski klopi tudi dobro ve, kje se skrivajo razlogi za, na videz nerazumljiv, strah v dvoboju z zadnjeuvrščeno ekipo, s katero igraš v svoji dvorani in ob polčasu vodiš za 12 točk. "Ta strah je bil posledica nonšalance in napačnega razmišljanja mojih igralcev. Začeli so igrati po svoje, z nekimi cirkuškimi vložki, skušali biti atraktivni in omalovaževati nasprotnika. To se ti hitro vrne kot bumerang in prav to se je nam zgodilo. Potem ko je bilo treba nekaj odigrati, so ti isti igralci, ki so prej s svojo nonšalanco pripeljali do tega, bili bledi in jih ni bilo nikjer," je bil oster Pipan.

Zanimivo je ljubljanski strateg odgovoril na vprašanje o reakciji igralcev po porazu. "Reagirali so tako, kot reagirajo vsi igralci po porazih. Glavo dol in kapuco gor. Jutri je zanje nov dan, oni niso krivi. Krivi smo drugi, kar je v košarki normalno." Drži, tudi Celjan ob sobotni - lahko ji rečemo tudi tako - blamaži ni brez madeža. Trmoglavo držanje Marka Marinovića v igri, čeprav očitno srbskemu organizatorju igre ni uspelo razigrati napada zmajev, ob tem, da je njegova obramba tako ali tako vsakič znova lahko predmet debate, je bilo milo rečeno vprašljivo.

Članki iz rubrike