evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

tp
tp
0 03.11.2014 13:34:10

Odigrala je svojo zadnjo tekmo

Se še spomnite ganljive zgodbe Lauren Hill, ki si je bolj kot karkoli na svetu v zadnjih mesecih svojega življenja želela odigrati tekmo za svojo univerzitetno ekipo?

Zdaj se je Lauren Hill, ki boleha za enim od najhujših, redkih možganskih tumorjev, za katerega ni zdravila, ta želja tudi uresničila. 2. novembra je številka 22 univerzitetne ekipe Mount Saint Joseph zadnjič prvič in zadnjič stopila na parket.


Zdravniki so ji ob diagnozi napovedali, da bo živela le še do decembra, do takrat pa je želela uresničiti svoje največje sanje. In to ji je tudi uspelo ob podpori 10 tisoč gledalcev v dvorani, ki so jo na vsakem koraku spodbujali z raznoraznimi transparenti. Ko se je njena zgodba razširila ne le po bližnjih mestih, po Ameriki, po svetu, je bilo toliko zahtev za vstopnice in medijske akreditacije, da so tekme premestili v bližnjo dvorano univerze Xavier.

"Nikoli si nisem mislila, da bom lahko zaigrala za univerzitetno ekipo, da bom lahko sploh stopila na parket in čutila vzdušje v dvorani," je po tekmi navdušeno razlagala Lauren, ki je poskrbela za prvi in zadnji koš na tekmi, ki jo je njena ekipa dobila z rezultatom 66:55. Večino tekme je preživela na klopi, saj jo hitro obide slabost zaradi zdravil, ki jih jemlje, zaradi zvoka in glasnosti v dvorani, si je morala nadeti slušalke in sončna očala. Minuto pred zaključkom tekme je ob stoječih ovacijah spet stopila na igrišče in še enkrat zadela v polno. "Prvi koš me je res razveselil, ker sem ga zadela iz prvega poskusa. Toda drugi je bil še slajši, ker sem ga zadela z desno roko, v kateri sem že izgubila moč." Pri obeh koših so za nekaj časa zaustavili čas, da so lahko njene soigralke stekle na igrišče in jo objele. 

Tekma je namesto običajnih 100 gledalcev privabila 10 tisoč ljudi, med njimi je bilo ogromno znanih imen iz sveta ameriškega športa. Vsi so želeli dati svoj košček v mozaik dekleta, ki je imela le eno željo. Svoje so prispevali s transparenti, s posebej za ta dogodek izdelanimi majicami s pozitivnimi mislimi, baloni in še kaj se je tisti večer našlo v dvorani. Veliko je bilo solz. Solz sreče, solz žalosti. "Danes je bil najlepši dan, ki sem ga imela v svojem življenju," je bila ganjena Lauren.

Oglejte si galerijo in posnetek prvega koša.


Članki iz rubrike