Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
11.07.2014 17:04:30
Deli članek:

Krka vedno v srcu

Nikola Miljković

V naslednji sezoni bo ekipa Krke kar precej spremenjena v primerjavi z letošnjo. Med tistimi, ki so zapustili Novo mesto, je tudi Smiljan Pavić.

Kar šest sezon je Pavić nosil dres Dolenjcev in priznava, da slovo po toliko letih ni bilo najlažje. »Je zelo težko. Sem pa ponosen, da sem bil toliko let del Krke. Osvojili smo pet državnih naslovov, tri superpokale, en pokal in pokal Eurochallenge. Če bi mi kdo to rekel pred šestimi leti, mu ne bi verjel. To je res fantastično,« nam je dejal v Kopru, kjer je eden od trenerjev na kampu prijatelja Boštjana Nachbarja.

Ne skriva, da bi v Novem mestu rade volje ostal še naprej, a želja kluba je bila drugačna. »Hoteli so pomladiti ekipo. Sem profesionalec, na to ne gledam z nikakršnim razočaranjem. Razšli smo se zelo korektno. To je bil moj najdaljši staž v kakšnem klubu in Krka bo vedno v mojem srcu,« je pribil Pavić.

Zdaj sledi iskanje nove sredine, pri čemer pa po lastnih besedah ne bo hitel. »Nekaj opcij že imam, na kakšno še čakam. Ker se sezona začne šele oktobra, bom dobro premislil. Trenutno imam druge prioritete, tu je tudi družina. Bomo videli,« je dejal 34-letni 210 centimetrov visoki center, ki mu motiva še vedno ni zmanjkalo: »Če ne bi imel ambicij, bi končal kariero. Želim si še igrati, telo mi to še dovoljuje, upam, da bom vsaj še dve sezoni tekal po parketu.« 

Ne izključuje tudi odhoda v tujino, čeprav takoj doda, da za vsako ceno čez mejo ne bo hodil. »Doma imam dosti možnosti, čeprav po drugi strani vemo, kakšno je stanje v Sloveniji. A vseeno je možno, da bom ostal tu,« je povedal.